zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Ontwikkelaars op achterstand met het bouwen van apps

23 februari 2017 - Organisaties blijken grote uitdagingen te hebben om webapps en mobiele apps te maken. 62 Procent van de IT-professionals zegt een achterstand te hebben bij de ontwikkeling van mobiele apps en 76 procent geeft aan dat applicatieontwikkeling zelfs meer dan drie maanden kost.

IT-managers kampen met een gebrek aan tijd en geld, zo blijkt uit het Application Development in the Age of Digital Transformation-rapport van OutSystems, een enquêteonderzoek onder meer dan 3.200 IT-professionals uit 40 landen en 28 sectoren.


 
Kritiek punt
Het is de vierde keer dat OutSystems dit onderzoek uitvoert. "Ons 2017 onderzoek toont duidelijk aan dat veel IT-professionals op een kritiek punt staan als het gaat om digitale transformatie en applicatieontwikkeling," aldus Steve Rotter, CMO van OutSystems. "Projectachterstanden nemen toe, er komen steeds meer systemen die moeten integreren, de vraag naar mobile en IoT groeit en er is een tekort aan ervaren ontwikkelaars. Dit zijn volgens IT’ers de grootste struikelblokken op hun werkgebied."
 
De zeven grootste struikelblokken:
 
  • Achterstanden vertragen productiviteit. Meer dan de helft van de IT-professionals (62 procent) zegt een achterstand te hebben in de ontwikkeling van mobiele apps. Sommigen hebben meer dan 10 apps in de wacht staan om te worden ontwikkeld.
  • Gebrek aan relevante vaardigheden belemmert groei. Hoewel 88 procent van de respondenten zegt dat het bouwen van mobiele functionaliteiten in nieuwe bedrijfsapplicaties zeer belangrijk of zelfs vereist is, zegt 37 procent van de organisaties geconfronteerd te worden met een tekort aan mobiele ontwikkelaars.
  • Ontwikkeltijden zijn extreem lang. Ruim driekwart (76 procent) van de IT-professionals zegt dat het meer dan drie maanden duurt om een ​​mobiele app te ontwikkelen. Voor 11 procent van de respondenten strekt dat zich uit tot meer dan een jaar. Dit zorgt voor grote ontevredenheid; bijna de helft (44 procent) van de respondenten zegt niet blij te zijn met de huidige snelheid van zijn ontwikkelteam.
  • Gebrek aan tijd en geld staan succes in de weg. IT-managers worden geconfronteerd met vele uitdagingen die succesvolle mobiele appontwikkeling in de weg staan. Een tekort aan tijd (47 procent van de respondenten) en budget (46 procent) wordt veruit het meest genoemd, gevolgd door een gebrek aan benodigde vaardigheden (44 procent), en een overdaad aan klussen met een hogere prioriteit (38 procent).
  • De vraag naar mobiele apps groeit exponentieel. Mobiliteit was de meest genoemde zakelijke eis voor nieuwe apps. In het onderzoek van 2015 stond dat nog op de zesde plaats. Van de respondenten zegt nu 88 procent dat mobiele functionaliteit zeer belangrijk, of zelfs een keiharde eis is bij de huidige en toekomstige ontwikkeling van applicaties.
  • Er wordt meer geëxperimenteerd. Organisaties bewandelen nieuwe paden wanneer het aankomt op applicatieontwikkeling. Zo zegt 43 procent van de IT-professionals low-code of no-code platformen te gebruiken of het gebruik hiervan te overwegen. Net zoveel respondenten zeggen dat hun organisatie citizen developers toestaat gebruik te maken van deze technologie.
  • Low-code groeit. Bedrijven die een low-code ontwikkelplatform hebben ingezet zien significante verbeteringen op het gebied van ontwikkelsnelheid van mobile apps (51 procent) en zeggen minder afhankelijk te zijn van derden voor de levering ervan (dertien procent).
Download hier het volledige rapport.
 
 

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Meeste bedrijven gebruiken meer dan tien zakelijke apps
 Wie is verantwoordelijk voor de beveiliging van apps?
 Wat is de rol van apps in logistiek, supply chain management en internationale handel?
 Meer organisaties ontwikkelen op maat gemaakte beveiligde apps
 
 
reacties
 
Roelf  |   | 
16-03-2017
 | 
15:51 uur
De behoefte aan app-ontwikkelaars is zó groot dat we minimaal één mailtje per dag ontvangen van bedrijven die actief op zoek zijn naar app-ontwikkelaars en die hopen er bij ons een paar 'van de bank te plukken'.

De opdrachtgever komt in dit geval dus naar jou toe in plaats van andersom. Dit is nu al ruim een jaar het geval en het aantal mailtjes dat we ontvangen met verzoeken om app-ontwikkelaars te 'leveren', groeit nog steeds.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10