zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Wat is de rol van apps in logistiek, supply chain management en internationale handel?

28 juni 2016 - Apps zijn een onlosmakelijk deel van ons dagelijks leven geworden. Deze kleine assistenten ondersteunen ons op vrijwel elk gebied met mobiele diensten en informatie. Maar zijn apps ook al doorgedrongen tot het logistieke vakgebied? En wat is hun rol in supply chain management en internationale handel? Wat zijn de kansen en risico’s van deze slimme applicaties?

 Deze en andere vragen zijn onderdeel van de vierde editie van de Global Trade Management Agenda, een gezamenlijk onderzoek van AEB en de Baden-Württemberg Cooperative State University (DHBW) in Stuttgart. Beide partijen nodigen iedereen uit de doelgroep uit om deel te nemen aan het onderzoek, dat loopt tot 1 september 2016. Het onderzoek is hier te vinden.Focus op apps in logistiek, SCM en douane
In logistiek, SCM en internationale handel bestaan ontelbare ideeën en mogelijke toepassingen voor apps. Van mobiel voorraadbeheer en order management tot het monitoren van transport en beheer van wagenparken. Maar worden deze applicaties al gebruikt in de dagelijkse praktijk? "Wij hopen dat onze studie ons helpt te achterhalen of en hoe logistiek managers en global trade professionals gebruik maken van zakelijke apps voor hun dagdagelijkse werkzaamheden," verklaart dr. Dirk H. Hartel, professor bij DHBW Stuttgart. "We onderzoeken ook de kansen en bedreigingen die het gebruik van apps met zich meebrengen, evenals de factoren die een zakelijke app succesvol maken," voegt dr. Ulrich Lison, AEB’s expert in internationale handel, daaraan toe.
Daarnaast ligt de focus van het onderzoek op de meer algemene thema’s die het komend jaar dominant zijn in logistiek en internationale handel. Daartoe hoort ook het belang van doelstellingen zoals kostenbesparing, wettelijke bescherming en kortere doorlooptijden en de score die bedrijven zichzelf op deze doelstellingen toekennen.

Doe mee
Logistiek managers, supply chain professionals en iedereen die werkt op het terrein van douane en export binnen bedrijven van elke omvang en uit elke sector zijn uitgenodigd om deel te nemen. Zij kunnen tot donderdag 1 september 2016 een online vragenlijst invullen en hun stem laten horen. Iedereen die aan het onderzoek deelneemt, ontvangt een exemplaar van het rapport na publicatie (gepland voor eind van dit jaar). Daarnaast maakt hij kans op verschillende prijzen, waaronder een tablet, powerbanks en managementboeken.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 22 procent Nederlanders gebruikt werkgerelateerde apps op maat
 Meer organisaties ontwikkelen op maat gemaakte beveiligde apps
 Drie op de vier IT-beslissers zien native mobiele apps als de nieuwe legacy
 Mobiele apps zijn het nieuwe gezicht van bedrijven
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10