zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Valentijnsrode auto weer geliefder

15 februari 2017 - Rood is de kleur van de liefde. Maar ook zeker van steeds meer auto’s. Rood is bezig met een heuse opmars. VWE onderzocht welke auto’s er het vaakst in het rood werden gekocht. Maar ook met welke rode auto u uw Valentijn blij maakt.

Er rijden in Nederland bijna 600.000 rode personenauto’s rond. Dat is 7,1 procent van het totale Nederlandse wagenpark. Rood komt wel veel minder vaak voor dan grijs en zwart. Rood is echter sinds enige tijd aan een comeback bezig. In 2014 was nog maar 4,9 procent van alle nieuw verkochte personenauto’s rood. In 2016 is dat gestegen naar 6,2 procent. Daarmee bereikte de kleur rood het hoogste aandeel van de afgelopen tien jaar. Rood wordt vaker gekozen door particulieren dan door zakelijke rijders. En vrouwen kiezen duidelijk vaker voor rood dan mannen. Bijna één op de tien vrouwen die in 2016 een nieuwe auto kocht koos voor rood. Onder mannen was dat 8,5 procent.


 
Nieuwe rode Mazda populair
Maar voor welke rode auto kiest u als u uw Valentijn wilt verrassen? Als het om nieuwe auto’s gaat, is rood opvallend populair voor Mazda’s. Het model dat mannen veruit het vaakst in het rood bestellen is de Mazda MX-5 roadster. Vrouwen bestellen de Mazda CX-3 het vaakst in het rood, gevolgd door de Mazda 2.
 
Allerlei rode occasions
Van alle rode occasions in Nederland, is de Opel Corsa duidelijk de meest voorkomende rode auto. Maar bij diverse andere modellen is het percentage van het aantal rode occasions hoger. De klassieke Eend of een open sportwagen is bijvoorbeeld vaak rood. Kijkend naar de cijfers van 2016 is het model dat het vaakst in het rood werd verkocht niet de meest voor de hand liggende: onder mannen is dat de oude Honda Concerto en onder vrouwen de Daihatsu Trevis. Van deze modellen is bijna de helft van de verkochte occasions rood. In de overzichten hieronder zien we veel oude auto’s en een enkele zeer recente. Dit laat zien dat rood in het verleden populair was en, na een tijd minder in trek te zijn geweest, nu weer in opkomst is.

5.000 rode auto’s per dag gespot
Ook  in het zoekgedrag naar auto’s zijn rode auto’s populair. In 2016 zijn er 1.911.039 rode auto’s gespot. Dit zijn dagelijks meer dan 5.000 rode auto’s waar de meest uitgebreide auto informatie van wordt opgevraagd via de Finnik Kenteken App.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 6,5 procent meer bedrijfsauto occasions verkocht
 Drie voorspellingen voor de occasionmarkt
 Autoverkoop 2016 conform prognose
 Autoverkoop in Nederland ver onder Europees gemiddelde
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10