zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Zorgen om zakenreis naar VS

3 februari 2017 - Twintig procent van de bedrijven die meededen aan een snelle survey van de Association of Corporate Travel Executives (ACTE) vreest dat de reisbeperkingen in de Verenigde Staten tot problemen zullen leiden voor zakenreizigers.

Veel gehoorde zorgen: ‘het mogelijk lastigvallen van reizigers’, ‘mogelijke tegenmaatregelen door andere landen’ en ‘nieuwe onzekerheid." Dat schrijft Zakenreis.nl.



Minder zakenreizen
39 procent van de 260 ondervraagde bedrijven geeft aan dat hun zakenreizen mogelijk zullen afnemen door het beleid van president Trump. "Dergelijke percentages zijn ongehoord in onze bedrijfstak, die toch al onder voortdurende druk staat," zei de CEO van ACTE, Greeley Koch, in een verklaring. "Zakenreizen gaat om mensen. Reizigers met geldige visa zouden niet in angst hoeven te zitten of ze worden lastiggevallen over hun reisdocumenten of dat ze vertraging oplopen."

Risico's
ACTE ‘verafschuwt’ onzekerheid, zei Koch, want het kan betekenen dat zakenreizigers hun reis annuleren. "Als er twijfel is over de geldigheid van een visum of als het onzeker is of een iemand wel de VS kan binnenkomen, dan kiezen zakenreizigers ervoor om helemaal niet te gaan. In het kader van hun zorgplicht zullen bedrijven hun medewerkers niet blootstellen aan deze risico’s. Deze onzekerheid is slecht voor zaken. De zakenreisindustrie heeft behoefte aan een duidelijk beleid, zonder onduidelijkheid en onzekerheid."

Inreisverbod
Sinds afgelopen vrijdag mogen burgers uit Irak, Iran, Jemen, Libië, Somalië, Soedan en Syrië de Verenigde Staten niet in, ook al hebben ze geldige reispapieren en een retourticket. De maatregel geldt voorlopig voor drie maanden. Vluchtelingen, ook als zij vallen onder een eerder goedgekeurd programma, is voor vier maanden de toegang geweigerd.
Het decreet van Trump lijkt grote consequenties te hebben voor de hele reiswereld. Ook reizigers uit andere islamitische landen, die wel de VS in mogen, hebben last van de maatregel. Europese maatschappijen, waaronder KLM, zien zich genoodzaakt reizigers die wel de EU zijn binnengekomen, maar niet beschikken over de juiste papieren voor de VS – al dan niet afkomstig uit een van de zeven landen – vervoer te weigeren. Als een reiziger, vervoerd door bijvoorbeeld KLM, na aankomst in de VS terug wordt gestuurd, dan draait de airline op voor de kosten.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Piek in zoekopdrachten VS naar vacatures in Canada
 'Winst Trump luidt periode van onzekerheid in'
 Politieke onzekerheid in binnen én buitenland treft operatie
 Zakenreiziger is gestrest
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10