zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Scoor met typisch Nederlands

23 januari 2017 - Wat vinden Nederlanders typisch Nederlands? Om antwoord te krijgen op deze vraag voerde de website abonnementkeuze.com een onderzoek onder 628 Nederlanders uit. Uit dit onderzoek blijkt dat Nederlanders zichzelf nuchter, gierig en direct vinden.

Daarnaast vinden wij molens en tulpen typisch Nederlanders en is schaatsen de sport waarmee wij ons het meest identificeren.


‘Voel jij je een echte Nederlander?’ Dat was de eerste vraag die de site stelde en deze werd vaak (91 procent) met ‘ja’ beantwoord werd. Het overgrote deel van de participanten geeft dus voor alle vragen al aan dat hij/zij zich een Nederlander voelt! Hoe deze ‘echte Nederlander’eruitziet volgens alle deelnemers lichten de onderzoekers hieronder verder uit.

Typisch Nederlandse eigenschappen en bezienswaardigheden
Nederlanders vinden zichzelf nuchter, gierig en direct. Aan de deelnemers werden verschillende karaktereigenschappen voorgelegd en deze eigenschappen vormen samen een duidelijke top drie. Aan alle toeristen raden Nederlanders aan om een kijkje te nemen bij de Molens, de Keukenhof en de Amsterdamse grachten. Molens werd daarbij door bijna de helft van de deelnemers aangewezen als typisch Nederlandse bezienswaardigheid.

Smakelijk Nederlands eten
Aan de deelnemers van het onderzoek werd ook gevraagd om het eetproduct aan te wijzen wat zij het meest Nederlands vonden. Hieruit kwam een duidelijk nummer een: kaas! In de vroege geschiedenis werd in Nederland al kaas gemaakt en vanaf de Gouden Eeuw stond Nederland bekend als het kaasland. Dat we dat nu als Nederlanders nog steeds zo zien, blijkt dus uit deze nummer een. Na de kaas komt de oer-Hollandse stamppot. Stamppot andijvie, stamppot boerenkool of hutspot, Nederlandser kan het natuurlijk niet. Op een gedeelde derde plek staan stroopwafels en hagelslag.

Schaatsen en voetbal
De echte Nederlandse sport is, hoe kan het ook anders, schaatsen. Maar liefst 67 procent van de deelnemers koos deze sport als typisch Nederlands. Dus als er deze winter nog een Elfstedentocht zou komen, staan er vast genoeg Nederlanders te juichen. Schaatsen wordt opgevolgd door de sport waar wij vaak veel versieringen voor uit de kast halen tijdens kampioenschappen: voetbal.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Wie wordt 'Slimste Organisatie van Nederland'?
 Tien Nederlandse ceo's in den vreemde
 Voetbal - de wereld in het klein
 Nooit meer Hollanditis!
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10