zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Aandelenstrategieën blijven het populairst onder beleggers

13 oktober 2016 - Aandelenstrategieën blijven het populairst onder beleggers, van wie meer dan een derde (37 procent) in het derde kwartaal van dit jaar een voorkeur heeft voor aandelen voor de komende zes tot twaalf maanden, in termen van risico/rendement. Dit blijkt uit onderzoek van NN Investment Partners (NN IP).

Tot de andere strategieën waarover beleggers zeer positief zijn, behoren total return multi-asset en illiquide activa, zoals private equity en infrastructuur (beide 31 procent); balanced multi-asset (24 procent) en vastrentende spreadproducten (23 procent).


 
Aantrekkelijkste regio
 De meest aantrekkelijke regio voor het beleggen in aandelen zijn de opkomende markten, aldus 29 procent van de beleggers, gevolgd door de Verenigde Staten (25 procent).
 
Meest geprefereerde sectoren
De meest geprefereerde sectoren blijven Gezondheidszorg, voeding en distributie, Technologie en Nutsbedrijven. De populariteit van Energie (+ negen procent) en Industrie (+ vijf procent) neemt echter toe, ten koste van Technologie (gedaald met acht procent) en Telecom (gedaald met zeven procent).
 
Rust
Patrick Moonen, Senior Strategist, Multi Asset, NN Investment Partners, licht toe:
"De meeste beleggers die op dit moment participeren in de wereldwijde markten, hebben een ogenschijnlijk gemakkelijke weg afgelegd. De rust houdt voorlopig aan en ondanks de vele economische en politieke tegenkrachten die in de krantenkoppen naar voren komen, verschijnen er aan de oppervlakte van de markten slechts zeer bescheiden rimpelingen. De overvloedige liquiditeit blijft rondwaren en biedt eens te meer brede steun aan alle soorten beleggingscategorieën. Dit komt tot uiting in de opwaartse trend van de beleggingskoersen en de afnemende volatiliteit op de markten.
Op dit moment zijn we in onze portefeuilles overwogen in aandelen. Het winstcijferseizoen verliep goed, de Brexit-impact is nog niet voelbaar en het monetaire beleid blijft ondersteunend. In onze regio-allocatie zijn we verder wegbewogen van de VS en meer in de richting gegaan van het Verenigd Koninkrijk en Japan. Deze verschuiving is gebaseerd op de relatieve mix van waarderingen, beleid en positionering. De resulterende allocatie heeft een groter cyclisch accent, is positief gecorreleerd met de  obligatierentes en een strikter Amerikaanse monetaire beleid, en heeft een grotere voorkeur voor zogenaamde Value aandelen."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Waardeaandelen halen mogelijk voordeel uit verkrapping Fed en grondstoffenherstel
 Risicopremie op euroaandelen hoger dan in de VS
 'Waardeaandelen zullen profiteren van versoepeling en rente-normalisatie'
 Aandelen komende drie maanden de populairste beleggingscategorie
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10