zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

VN publiceert rapport over industrialisatie voor G20-top

7 september 2016 -  In verband met de elfde G20-top, die momenteel plaatsvindt in Hangzhou, Zhejiang, China, heeft de UNIDO (United Nations Industrial Development Organization) het rapport Industrialization in Africa and Least Developed Countries. Boosting growth, creating jobs, promoting inclusiveness and sustainability gepubliceerd.

Dit rapport behandelt de  industrialisatie in Afrika en de minst ontwikkelde landen om groei te stimuleren, banen te creëren en inclusiviteit en duurzaamheid te bevorderen.



Duurzame ontwikkeling
Het rapport is opgesteld op verzoek van de G20 Development Working Group (DWG), die gedurende het jaar regelmatig bijeen is gekomen. De G20 DWG heeft zich ingezet om een brede consensus te bereiken over kwesties als bevordering van de uitvoering van de VN 2030 Agenda voor Duurzame Ontwikkeling en een uitvoerige evaluatie van de toezeggingen op het gebied van ontwikkeling, betere coördinatie tussen de DWG en andere werkgroepen, sterkere samenhang van het beleid, ondersteuning van industrialisatie in Afrika en de minst ontwikkelde landen, en intensivering van inclusieve samenwerkingen.

Inclusieve transformatie
Het UNIDO-rapport, met veel bijdragen van andere internationale organisaties en financiële instellingen, benadrukt de belangrijke voordelen van inclusieve en duurzame structurele transformatie en industrialisatie voor de diversificatie van de economie, het creëren van banen en het opbouwen van rechtvaardige samenlevingen. Het laat ook de voordelen van handel in intermediaire goederen, investering en regionale en internationale waardeketens zien voor Afrika en de minst ontwikkelde landen.
Om de ontwikkelingsagenda verder uit te voeren, beveelt het rapport aan dat de G20-groep van leidende economieën inclusieve en duurzame structurele transformatie en industrialisatie in Afrika en de minst ontwikkelde landen door middel van verschillende mechanismes moet bevorderen. Denk daarbij aan platforms voor kennisuitwisseling, het delen van best practices, richtlijnen, maatregelen en ondersteunende tools, en aan gesprekken met verschillende belanghebbenden.

Andere oproepen
Andere aanbevelingen zijn oproepen aan de G20 om de ontwikkeling van de landbouw- en voedingsmiddelensector te ondersteunen; om de lokale kennisbasis te verdiepen, verbreden en actualiseren; om industrialisatie te stimuleren door handel en diepere regionale integratie; en om de nieuwe industriële revolutie te bevorderen - waaronder Internet of things, big data, cloud computing, 3D-printen, nanotechnologie en biotechnologie - teneinde de productiviteit te verhogen, het verbruik van energie en hulpbronnen te verminderen, en zo het milieu te beschermen en een efficiënter en effectiever gebruik van hulpbronnen te waarborgen.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Verpakkingen voor e-retail doorspekt met technologische innovaties
 Armste mensen hebben niets aan economische groei
 Nederlandse CO2-prestaties slechter dan G20
 G20 leiders komen met bonusrichtlijnen
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10