zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Management verwacht strategische rol van HR

11 juli 2016 - C-level verwacht van HR dat zij de rol inneemt van strategisch adviseur voor de directie bij de uitvoering van talentmanagement. Ruim driekwart (82 procent) geeft aan dit belangrijk te vinden. Momenteel beoordeelt het management HR hiervoor met een 6,7.

Dit blijkt uit het jaarlijkse HR Benchmark-onderzoek van Raet onder 1.146 Nederlandse werknemers, 506 HR-managers en 117 bestuurders uit verschillende branches.


 
Strategisch business partner
Om de rol als strategisch business partner te vervullen, zal de taak van de HR-afdeling de komende jaren moeten veranderen. De focus verschuift van administratieve werkzaamheden, zoals het uitvoeren van de salarisadministratie en het beheer van wet- en regelgeving, naar extrapoleren, scenario’s maken en voorspellingen doen. Alleen dan wordt HR wendbaar en een katalysator die kennis verbindt. Raet verwacht dat de HR-afdeling administratietaken gaandeweg steeds meer uit gaat besteden, hierdoor is de afdeling beter in staat om als strategisch adviseur op te treden.

HR wordt managementadviesorgaan
Debby de Gelder, Directeur HR Services bij Raet: "De rol van HR verandert. In 2020 fungeert HR naar verwachting vooral als adviseur voor het management. De komende jaren zal de focus daarom steeds meer verschuiven van administratieve HR-taken naar HR-strategie, data-analyse en kennisdelen. Door zaken als salarisadministratie buiten de deur te beleggen, ontstaat er een kostenbesparing en wordt de kans op fouten verkleind. Tevens hebben HR-medewerkers meer tijd om de rol van strategisch business partner te vervullen. Om als business partner op te kunnen treden zal HR wendbaar moeten worden en voorspellingen moeten kunnen doen. Elk moment van de dag dient de HR-afdeling exact voor ogen te hebben welke kansen er liggen voor de organisatie. Pas dan ben je écht een strategische partner voor de business."

Jaarlijks benchmarkonderzoek
De Raet HR Benchmark is het jaarlijkse onderzoek van Raet naar actuele HR-trends in Nederland. Aan het onderzoek deden dit jaar 1.146 medewerkers, 506 HR-managers en 117 bestuurders uit verschillende branches mee. Het onderzoek vond plaats in de periode van 25 augustus tot en met 20 september 2015. De Raet HR Benchmark 2016 werd uitgevoerd door TNS NIPO, in opdracht van Raet. De verschillende onderzoeksrapporten zijn te downloaden.

HR 2020
De visie van Raet op HR in 2020 is verwerkt in het whitepaper ‘tien tips om uw HR-afdeling 2020-proof te maken’. In dit whitepaper gaat Raet in op ontwikkelingen die invloed hebben op de rol van HR, welke verwachtingen C-level en lijnmanagement hebben van HR en hoe de ideale HR-afdeling in 2020 eruitziet. Het whitepaper is gratis te downloaden.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Er is weer tijd en geld voor talentmanagement
 Hoe maakt u HR strategisch?
 Strategische Personeelsplanning: de kritische factor voor duurzaam succes
 HR mist steun van management bij strategische personeelsplanning
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10