zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

22 procent Nederlanders gebruikt werkgerelateerde apps op maat

13 april 2016 - 22 procent van de Nederlanders maakt gebruik van apps op maat die speciaal ontwikkeld zijn voor het werk. Zo blijkt uit het nationale onderzoek van FileMaker naar het gebruik van custom apps voor het werk. Dertien  procent van de ondervraagden geeft aan dat ze nu geen gebruik maken van apps die speciaal voor hun werk zijn ontwikkeld, maar dat in de toekomst wel verwachten te doen.

 22 procent Nederlanders gebruikt werkgerelateerde apps op maat volgens FileMaker-onderzoek


 
Nog altijd maakt 47 procent van de Nederlandse bevolking geen gebruik van een mobiel apparaat zoals tablet of laptop voor het werk. Dat zijn de belangrijkste uitkomsten van het recente FileMaker onderzoek, uitgevoerd door marktonderzoeksbureau Markteffect. Dit nationale onderzoek is een vervolg op het wereldwijde onderzoek van FileMaker waaruit blijkt dat 74 procent van de app-gebruikers meer productiviteit ervaart dankzij de inzet van custom apps.
"Het verrast ons dat nu al zoveel mensen in ons land apps op maat gebruiken voor hun werk. In een paar jaar tijd is het aantal gebruikers enorm gestegen. Het ontwikkelen van teamapps is heel eenvoudig geworden en daardoor worden ze steeds toegankelijker voor een grote groep professionals. Zo kan iedereen zonder technische achtergrond met FileMaker software in een paar weken tijd een bedrijfsapp ontwikkelen," vertelt Ive Defaix, Business Development Manager bij FileMaker in de Benelux.

Minder fouten – betere dienstverlening
Naast het Nederlandse onderzoek heeft FileMaker wereldwijd onderzoek gedaan onder custom app gebruikers naar de belangrijkste voordelen van eigen bedrijfsapps. 81 procent van de respondenten geeft aan dat met de inzet van apps op maat het aantal handmatige processen daalt. Verder worden veel minder fouten gemaakt bij gegevensinvoer. Volgens dezelfde 81 procent van de custom app gebruikers worden meer inefficiënte taken voorkomen. Het onderzoek wijst uit dat apps op maat veelal gebruikt worden voor een betere dienstverlening aan de klant. 63 procent van de respondenten geeft aan dat bedrijfsapps voor een verbeterde buitendienst en klantenservice zorgen.

Korte ontwikkelingsdoorlooptijd
Wat verder opvalt, is dat apps op maat snel gemaakt worden. Het internationale onderzoek toont aan dat 52 procent van de eigen ontwikkelde bedrijfsapps in minder dan drie maanden zijn gemaakt. 82 procent van de ondervraagde custom app gebruikers geeft aan dat de apps binnen de eigen organisatie worden gemaakt.
 
Over het nationale onderzoek
Het nationale FileMaker onderzoek is uitgevoerd door onderzoeksbureau Markteffect onder een representatieve steekproef van 767 respondenten van acjttien tot 65 jaar. Er is navraag gedaan naar het gebruik van apps die speciaal ontwikkeld zijn voor het werk. Daarmee zijn standaard apps die beschikbaar zijn in publieke app stores uitgesloten. Dit Nederlandse onderzoek heeft plaatsgevonden in februari 2016.
 
Meer informatie over het wereldwijde FileMaker onderzoek is hier beschikbaar.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vijf manieren om meer werk te verzetten met Google Apps
 Indeed favoriete sollicitatie-app onder werkzoekenden
 Meer organisaties ontwikkelen op maat gemaakte beveiligde apps
 Europese organisaties gebruiken meer dan 1. 000 cloudapplicaties
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10