zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Aantal IoT-apparaten gaat mobiele telefoons voorbij

3 juni 2016 - Ericsson  presenteert zijn jaarlijkse Mobility-rapport. Hierin staat onder meer dat IoT-apparaten het aantal mobiele telefoons in 2018 zal gaan inhalen. Het aantal IoT-apparaten groeit tussen 2015 en 2021 naar verwachting jaarlijks met 23 procent, waarvan mobiel IoT naar verwachting het sterkste groeit.

Van de 28 miljard apparaten die in 2021 connected zijn, zal bijna zestien miljard een IoT-apparaat betreffen.


 
West-Europa aan kop
West-Europa loopt voorop in het toevoegen van  IoT-verbindingen. Het aantal apparaten groeit in deze regio naar verwachting 400 procent tot 2021. Deze groei komt onder meer voort uit regelgeving, bijvoorbeeld voor slimme energiemeters en een groeiende vraag naar connected-auto’s waaronder de EU e-call richtlijn die in 2018 wordt ingevoerd. 
 
Network Slicing
Rima Qureshi, Senior Vice President en Chief Strategy Officer bij Ericsson zegt: "Het IoT versnelt naarmate kosten van apparaten dalen en innovatieve applicaties beschikbaar zijn. Vanaf 2020 biedt de commerciële uitrol van 5G-netwerken extra mogelijkheden die essentieel zijn voor IoT. Denk daarbij aan network slicing en de mogelijkheid aanzienlijk meer apparaten te verbinden dan op dit moment mogelijk is." 
 
Abonnementen
Het aantal smartphone-abonnees blijft verder toenemen en zal het aantal abonnees van gewone telefoons naar verwachting in Q3 van dit jaar overstijgen. Het aantal smartphone-abonnementen zal in 2021 bijna verdubbelen van 3,4 miljard tot 6,3 miljard. Op dit moment zijn er wereldwijd vijf  miljard mobiele abonnees (unieke gebruikers).
 
Tieners
Daarnaast gaat het rapport in op de enorme verschuiving in het kijkgedrag van tieners: het mobiele dataverbruik van video op smartphones is in slechts vijftien maanden (2014-2015) met 127 procent gegroeid. De afgelopen vier jaar (2011-2015) is de tijd die jongeren besteden aan het kijken van tv of video op een tv-scherm met 50 procent afgenomen. Het kijken van tv of video op smartphones is daarentegen met 85 procent gestegen. Dit, en het feit dat de komende generatie mobiele gebruikers de meeste data voor smartphone video streaming gebruiken (wifi en mobiel), maakt tieners de belangrijkste groep voor mobiele operators om te monitoren.
In 2016 wordt er met de ondersteuning van downlink piekdatasnelheden van 1Gbps door commerciële LTE-netwerken een belangrijke mijlpaal gepasseerd. Apparaten die 1 Gbps ondersteunen, komen naar verwachting in de tweede helft van 2016. In eerste instantie zijn deze apparaten in markten als Japan, de Verenigde Staten, Zuid-Korea en China beschikbaar, maar zullen zich later snel verspreiden over andere regio's. Mobiele gebruikers profiteren dankzij deze nieuwe technologie van zeer snelle content, waardoor het mogelijk is tot twee derde snellere downloadsnelheden te behalen, in vergelijking met de snelste technologie die nu beschikbaar is.
 
Wereldwijde groei
Het aantal mobiele breedbandabonnementen zal in het Midden-Oosten en Afrika tussen 2015 en 2021 verviervoudigden. Het mobiele dataverkeer in India zal vijftien keer meer worden in 2021. Hoewel de Amerikaanse markt als meest volwassen wordt gezien, zal het mobiele verkeer in Amerika alleen al in 2016 met 50 procent groeien.  
 
Groei dataverkeer gaat onverminderd door
Het wereldwijde mobiele dataverkeer nam tussen Q1 2015 en Q1 2016 met 60 procent toe, als gevolg van een groeiend aantal smartphone-abonnementen en een toename in dataverbruik per gebruiker. Aan het einde van 2021 zal ongeveer 90 procent van het mobiele dataverkeer gegenereerd worden door smartphones. 
 
LTE-abonnementen groeiden sterk in Q1 2016
In het eerste kwartaal van dit jaar werden 150 miljoen nieuwe LTE-abonnementen afgesloten, vanwege een behoefte aan een betere gebruikerservaring of sneller netwerk. Daarmee staat de teller van het aantal LTE-abonnementen wereldwijd op 1,2 miljard wereldwijd. LTE-piekdatasnelheden van 1Gbps zijn naar verwachting in 2016 commercieel beschikbaar.  
 
Extra spectrumafstemming nodig tussen landen die eerder starten met implementatie 5G
Omdat er naar verwachting eerder met de uitrol van 5G gestart wordt dan aanvankelijk gedacht, is er afstemming over het spectrum nodig, tussen landen die van plan zijn 5G eerder uit te rollen. Dit is een aanvulling op het huidige proces voor WRC-19 dat zich richt op het spectrum voor commerciële 5G-implementaties na 2020.
 
Tool voor het aanpassen van data
Als onderdeel van het Ericsson Mobility rapport, heeft Ericsson de Traffic Exploration Tool gemaakt voor het creëren van op maat gemaakte grafieken en tabellen. De informatie kan worden gefilterd per regio, inschrijving, technologie, verkeer, en het type apparaat.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Hoe groot is ‘the next big thing’?
 Industrial Internet of Things: noodzaak voor industrie, kans voor IT-sector
 Bekendheid ‘Internet of Things’ neemt toe. . .
 Internet of Things: mis de boot niet!
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10