zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Databeveiliging en cloudoplossingen topprioriteit bij Europese IT-investeringen

23 mei 2016 - Databeveiliging (54 procent) en cloudoplossingen (52 procent) zijn momenteel de belangrijkste investeringsdomeinen voor IT-afdelingen in Europa, meldt Toshiba Information Systems Benelux. Dit blijkt uit een recent onderzoek onder 400 senior IT-beslissers van middelgrote en grote organisaties in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland.

Het onderzoek, in opdracht van Toshiba verricht door het onafhankelijke marktonderzoeksbureau ICM Unlimited, belicht de uitdagingen waar IT-medewerkers voor staan in een tijd waarin het aantal devices sterk groeit en het Internet of Things in opkomst is. Het laat zien hoe deze trends bij zowel medewerkers als directieleden hoge verwachtingen scheppen. Of het nu gaat om het beheren van software-upgrades - wat respondenten uit het Verenigd Koninkrijk (36 procent) en Duitsland (39 procent) als hun grootste uitdaging beschouwen bij het op schaal beheren van devices - of om het beschermen van hun bedrijf tegen de veiligheidsrisico’s die het groeiende aantal touchpoints met zich meebrengt. Nu er meer devices dan ooit in staat zijn de bedrijfsgegevens te benaderen en 62 procent van de medewerkers in alle sectoren eigen devices als smartphones (42 procent) en tablets (31 procent) gebruikt om mobiel te werken, zien bedrijven beveiliging terecht als topprioriteit.Herhaalde bedreigingen
De resultaten tonen tevens aan dat herhaalde bedreigingen van de IT-beveiliging ertoe leiden dat bedrijven regelmatig controles uitvoeren. Meer dan 60 procent van de geënquêteerde bedrijven neemt zijn beveiligingsstrategie minstens één keer per jaar onder de loep. In het Verenigd Koninkrijk en Duitsland noemt één op de vijf senior IT-beslissers externe cyberaanvallen het grootste risico voor de corporate beveiliging van een organisatie, terwijl in Frankrijk virussen (22 procent) de voornaamste reden tot bezorgdheid zijn.

Doordacht aankoopbeleid
Om een evenwichtige beveiliging te realiseren en medewerkers toch in staat te stellen zo plezierig mogelijk te werken door ze de device van hun voorkeur te laten gebruiken, is een doordacht aankoopbeleid cruciaal. De beperkte levensduur van de batterij (41 procent) is een van de belangrijkste klachten waar senior IT-beslissers mee geconfronteerd worden. Dit geeft aan dat bedrijven zich moeten richten op het investeren in devices die specifiek bedoeld zijn voor zakelijk gebruik.
 
Cloudoplossingen
Een andere belangrijke investeringsprioriteit zijn cloudoplossingen. Deze helpen bedrijven de concurrentie voor te blijven doordat ze het mogelijk maken de gegevens, documenten en applicaties die medewerkers op hun device gebruiken op eenvoudigere wijze te beheren. Door middel van cloud computing kunnen bedrijven IT on demand afnemen, zodat ze hun computergebruik, al naar gelang hun behoefte, naar boven of naar beneden bij kunnen stellen.
 
Technologische innovatie
"Technologische innovatie blijft een hoofdrol spelen in de consumenten- en zakelijke wereld. Zij fungeert als de grote enabler van efficiency. Maar, zoals de senior IT-beslissers uit het onderzoek aangaven, moet innovatie ook geïmplementeerd worden op een manier die beheerbaar is en die een betrouwbare, veilige en ‘altijd-verbonden’ ervaring garandeert," zegt Ronald Ravel, Country Manager van Toshiba Information Systems Benelux. "Nu echter blijkt dat 81 procent van de senior IT-beslissers die databeveiliging als een van de belangrijkste prioriteiten ziet als het gaat om de uitgaven voor IT-beveiliging, en cyberaanvallen als de grootste bedreiging voor de beveiliging van het bedrijf, is het cruciaal dat IT-teams ook in praktijk brengen wat zij prediken. Ons onderzoek toont aan dat het onbevoegd gebruik van IT-systemen en -oplossingen gemeengoed is binnen organisaties en dat aangenomen wordt dat vooral medewerkers van IT-afdelingen (41 procent) geneigd zijn de regels met een korreltje zout te nemen. Hopelijk draagt onze gids ertoe bij dat senior IT-beslissers zich meer bewust worden van zulke potentiële valkuilen en van de kwetsbaarheden in hun processen en infrastructuur."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Kwart Nederlanders wil liever ander werk
 Geld besparen op dataprotectie kan zorgen voor vervelende verrassingen
 Jongeren hebben meer behoefte aan digitalisering op de werkplek
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Waar krijgt de Nederlandse CFO hoofdpijn van?
 Managers moeten cybersecurity smartphones en tablets hoger op de agenda zetten
 Tien tips voor betere databeveiliging
 Behoefte aan meer vertrouwen in de beveiliging van de cloud
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Waar sta jij voor als leider?
Wat heb je als leider van vandaag en morgen nodig om jouw doelen te behalen? Het antwoord op deze en andere vragen, vind je in het boek ‘Leiderschap in Beeld’ door hoogleraar Jan de Vuijst. TIAS deelt de eerste 4 hoofdstukken in een gratis e-book.
Lees verder
Houd als manager grip op de cijfers bij de groei van je organisatie
reacties
Een nieuwe taal leren, maar dan anders (1) 
Wat is er nodig voor échte duurzame en sociale impact? (1) 
De Metaverse: wat kan je er eigenlijk mee? (2) 
Helft Nederlandse werknemers last van mentale problemen, verergerd door kosten levensonderhoud (1) 
Data-savvy organisaties zijn winstgevender, veerkrachtiger en innovatiever (1) 
Hoe laat ik anderen zelf nadenken? (1) 
Zeven tips voor het omgaan met klagende medewerkers (4) 
top10
Een op de drie Nederlanders met hoog inkomen kan door geldgebrek rekening niet betalen
Kwart Nederlanders wil liever ander werk
Organisaties investeren meer in DEI-initiatieven,
Zorgverzekeraar roept bestuurders op om vijf procent werktijd te besteden aan welzijn medewerkers
Organisaties willen SD-WAN, maar laten kansen liggen
HR-professionals staan niet achter huidige wet- en regelgeving
Bedrijven moeten medewerkers meer vrijheid geven om hun eigen productieve werkomgeving te creëren
Marketingmanagers horen na te denken over online nichestrategieën
Acht stappen om een toxische werkomgeving te voorkomen
Mimecast waarschuwt voor phishing uit naam van Twitter
meer top 10