zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Infotainment meest geschikt voor second screen

9 mei 2016 - Mobiele telefoons, tablets of zelfs een laptop op schoot. Tijdens het televisie kijken focussen we lang niet alleen meer op de televisie. Met gemiddeld vijf mobiele apparaten in huis hebben Nederlanders vaak andere dingen te doen terwijl ze op de bank zitten met de televisie aan. We zijn aan het appen, mailen, shoppen via internet of zelfs een vakantie aan het boeken.

Dat we de verschillende devices in huis hiervoor gebruiken is intussen algemeen bekend, maar hoe populair is de inzet van second screen? Bij second screen wordt gelijktijdig met een programma dat op televisie wordt getoond, gebruik gemaakt van een online applicatie voor meer informatie of interactie. Op dit tweede scherm kunnen kijkers bijvoorbeeld stemmen tijdens een talentenjacht of meespelen tijdens een quizprogramma.


Nederlanders kijken gemiddeld ongeveer drie uur televisie per dag. Gebruiken zij ook hun mobiele device voor interactie met een televisieprogramma via een second screen applicatie of doen zij iets totaal anders in de tussentijd? Reggefiber deed hiernaar onderzoek via Multiscope onder ruim 1.000 Nederlandse respondenten.

Second screen populair onder jongeren
Op dit moment maakt slechts 22 procent van de Nederlanders gebruik van second screen. Dit gebeurt via smartphone (tien procent), via tablet (zeven procent) of zelfs via beide devices (vijf procent). Onder jongeren is second screen beduidend populairder dan onder 65-plussers. Van de jongeren tussen de achttien en 24 jaar maakt ruim een kwart gebruik van de mogelijkheid tot interactie met een tv-programma dat zij aan het kijken zijn, terwijl bij 65-plussers er maar één op de tien hier gebruik van maakt.
Volgens Nederlanders zijn infotainment-programma's zoals de Nationale IQ test het meest geschikt voor de inzet van second screen. 36 procent van de respondenten geeft aan dat zij hier de meeste potentie in zien voor interactie met de kijkers. Na een infotainment-programma geven vrouwen de voorkeur aan entertainmentprogramma’s zoals Wie is de Mol? (23 procent). En bij de mannen gaat de voorkeur uit naar sportprogramma’s zoals Studio Sport (23 procent).

Steeds meer apparaten aangesloten op internet
"De adoptie van mobiele apparaten die aangesloten zijn op wifi is groot in Nederland. Binnen huishoudens zijn er gemiddeld vijf apparaten te vinden die verbonden zijn met een internetverbinding," zegt Richard Dusink, manager Marketing en Sales bij Reggefiber. "Of het nu gaat om het gebruik van een second screen applicatie of online shoppen, consumenten maken steeds meer gebruik van internet. De behoefte aan een stabiele, snelle internetverbinding in huis wordt dan ook steeds groter. Een verbinding met voldoende capaciteit, zoals een glasvezelverbinding, zorgt ervoor dat het hele gezin ongestoord verschillende apparaten tegelijk kan gebruiken."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Sterke relatie tussen Twitter en TV
 Acht mobile trends voor 2015
  Online gamen en digitaal televisie kijken populair bij Nederlander
 Internet: eerste levensbehoefte?
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10