zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Pipowagen kopen? Circus Renz-spullen online geveild

11 maart 2016 - De circustent van het failliete circus Herman Renz werd onlangs geveild door de Belastingdienst, maar nu gaat de hele boedel onder de hamer. Meer dan 20 vrachtwagens, twee tenten, kassa-units, horecakeukens, licht en geluid en een heuse 'Pipowagen' worden per opbod verkocht bij Troostwijk Veilingen.

Een bijzonder stuk Nederlandse circusgeschiedenis komt hiermee beschikbaar voor geïnteresseerden. De veiling is in handen van Troostwijk Veilingen. De kijkdagen staan gepland voor 6 en 7 mei, de veiling sluit op 10 mei a.s.



Circusliefhebber
Martijn van Schie, veilingmeester bij Troostwijk: "De spullen van het circus zijn afkomstig van Roland de Laak uit Uden die vorig jaar veel geld investeerde in het circus en het op zijn beurt weer verhuurde aan circus Renz om zo de boel draaiende te houden. Het gaf het noodlijdende circus toen wat ademruimte. Dit deed hij omdat hij zelf een groot circusliefhebber is. Maar toch viel zoals we weten op 1 oktober jl. definitief het doek voor het roemruchte circus." Hij vervolgt: "Van Laak heeft in de afgelopen periode het grootste deel van zijn spullen teruggekregen van de schuldeisers en deze verkocht aan Martien van Rossum (Keros B.V.), opkoper van restpartijen, overtollige voorraden, nalatenschappen en/of faillissementen. Samen met Van Rossum gaan we nu deze veiling tot een succes maken."

Pipowagen het pronkstuk?
Van Schie: "Op dit moment zijn we druk bezig alle spullen te inventariseren. Dit kost nog wel wat tijd. Maar nu al komen wij fraaie stukken tegen. Wanneer kun je nu een complete circuspiste kopen of de stacaravan van de spreekstalmeester? Maar ook de karakteristieke kassa-units zoals die bij een circus staan zijn te koop en een hele oude houten woonwagen zoals in de televisieserie 'Pipo de clown'. Ik verwacht dat er interesse gaat komen vanuit heel Europa. Van circussen... maar ook van evenementorganisaties, feestzalen en dergelijke en zelfs van particulieren met passie voor het circus."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Minder woningexecuties, verliezen ruim 100 miljoen euro
 Zakenvrouw veilt zichzelf als huwelijkskandidaat
 Efteling blijft sterkste merk in attractieland
 Luanda, Moskou, Tokyo duurste steden voor expats
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10