zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Line of business-managers vervullen sleutelrol bij keus IT-collaboration-technologie

10 maart 2016 - Nieuw onderzoek in opdracht van Dimension Data laat zien dat line of business-managers bij veel bedrijven meer controle naar zich toe halen over de technologieën die zij nodig hebben voor hun processen.  

Wanneer het gaat om het bepalen van de samenwerkingsstrategie binnen een bedrijf, zegt maar liefst 89 procent dat de line of business-managers en andere niet-IT’ers een grote rol hebben in het bepalen en uitvoeren van de samenwerkingsstrategie. Daarnaast neemt de invloed van deze groep toe.Implementatiestrategieën
Het nieuwe 2016 Connected Enterprise Report van Dimension Data biedt een overzicht van de actuele stand van zaken rond implementatiestrategieën van collaboration-toepassingen. Het belicht de trends en disrupties die spelen bij grote, wereldwijde bedrijven. De resultaten zijn gebaseerd op een onderzoek onder negenhonderd deelnemers in vijftien landen. Respondenten waren IT-managers, CIO’s en line of business-managers van organisaties met meer dan 1.000 werknemers.

Verschuiving
Het kiezen, aanschaffen en implementeren van IT-collaboration-technologie is traditioneel een zaak van de IT-afdeling. Daar ligt de expertise als het gaat om systemen en software, en het budget om IT-middelen aan te schaffen. Er is op dit gebied echter een verschuiving zichtbaar.
De meeste IT-afdelingen spelen nog steeds een prominente rol bij het bepalen van de keus voor collaboration-technologie. Van de 900 respondenten zegt 60 procent dat de CIO en IT-directeuren die verantwoordelijk zijn voor communicatietechnologie, zich vooral richten op het ontwikkelen van een samenwerkingsstrategie. IT-managers die zich richten op bedrijfsapplicaties, zijn ook actief op dit terrein. Dit onderstreept de trend naar meer nadruk op de software voor samenwerking en de impact op de bedrijfsapplicaties, die op zichzelf niet gericht zijn op communicatie of samenwerking.

Belangrijke resultaten uit het onderzoek:
 
  • Bijna zes op de tien line of business-managers hebben een eigen budget – los van de IT-afdeling – voor het aankopen van collaboration-technologie.
  • Meer dan de helft van de lines of business heeft eigen mensen binnen de afdeling voor het installeren en ondersteunen van collaboration-technologie.

Blijvende rol IT
Brian Riggs, analist Enterprise Services bij Ovum, zegt dat een lager percentage line of business-managers geautoriseerd is om collaboration-technologie aan te schaffen zonder de goedkeuring van de IT-afdeling. "Dat illustreert de blijvende rol die de IT-afdeling speelt bij de technologiebeslissingen van verschillende afdelingen en businessunits binnen een organisatie. Van de bedrijven die we onderzochten, zegt 24 procent dat een line of business collaboration-technologie kan aanschaffen en implementeren zonder goedkeuring of betrokkenheid van de IT-afdeling. Dat bewijst tot op zekere hoogte de autonomie van line of business-managers over de tools die ze aan medewerkers ter beschikking stellen om samen te werken."

Utdagende situatie
Wouter Bakker, Business Unit Manager Communications bij Dimension Data, noemt dit een situatie die uitdagend is voor een IT-afdeling die meer controle wil hebben over de collaboration-technologie binnen de organisatie. "Het heeft echter ook het potentiële voordeel dat de juiste tools sneller in de handen van de juiste mensen terechtkomen. Line of business-managers weten beter hoe medewerkers binnen hun afdeling onderling en met klanten en partners communiceren. Met die kennis zijn zij in staat die collaboration-tools te kiezen, die hun processen het meest verbeteren, en kunnen ze deze tools zelf implementeren."

Kijk hier voor meer informatie over het 2016 Connected Enterprise Report.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Netto maandsalaris van Nederlander met modaal inkomen stijgt met 7,75 euro
 Nederlander verwacht weer vaker de weg op te gaan voor werk
 Prinsjesdag 2021: de belangrijkste veranderingen voor HR- en salarisprofessionals
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Organisaties richten zich op de cloud voor unified communications en collaboration
 Organisaties moeten met collaboration-technologie concurrentiepositie verbeteren
 Samenwerken cruciaal voor groei
 Inzet Collaboration Tools nog niet optimaal
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
E-learning laten ontwikkelen? Let op deze tips!
reacties
Dat coachen is ook niet alles.  (2) 
India minder aantrekkelijk door krappe arbeidsmarkt (1) 
Vijf actiepunten voor een geavanceerde data-analytics-strategie voor de toekomst (1) 
Zo toegankelijk zijn websites waar je belangrijke zaken regelt (1) 
Young Professionals ervaren steeds meer stress (1) 
Twee na grootste stijging werkgelegenheid ooit  (1) 
Nederlanders meest gierig: consumenten betalen steeds minder voor verzending (1) 
top10
Twee derde Nederlanders dik tevreden met baas
Zakelijk reizen na corona: grote behoefte aan ‘grenzeloze benefits’
Online neemt de rol van de papieren folder langzaam over
Vier op tien jonge Nederlanders overwegen emigratie door woningtekort
Jongeren werken aan gezonde wereld en energietransitie tijdens de Tech Day
Netto maandsalaris van Nederlander met modaal inkomen stijgt met 7,75 euro
Premie WA beperkt casco-verzekering stijgt ondanks daling schadelasten
Nederlander verwacht weer vaker de weg op te gaan voor werk
Drie op de vijf Nederlanders willen werken bij bedrijf dat diversiteit als kernwaarde heeft
Nalatigheid beveiligen softwareontwikkeling moet gevolgen krijgen
meer top 10