zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Smartphone en wifi kunnen mensen ziek maken

11 februari 2016 - Te hoge blootstelling aan elektromagnetische velden (EMV) van mobiele en draadloze telefoons, wifi, elektrische apparaten, elektriciteitskabels en andere bronnen in huis en op openbare plekken kunnen diverse gezondheidsklachten, onvruchtbaarheid en zelfs kanker of Alzheimer veroorzaken.

De beste manier om deze kwalen te behandelen en te voorkomen is de blootstelling aan EMV te verminderen, concludeert een internationale groep wetenschappers.Nieuwe EMV-richtlijn
Zij hebben een nieuwe EMV-richtlijn geschreven voor de diagnose, behandeling en preventie van EMV gerelateerde gezondheidsproblemen. Die is gepubliceerd in het wetenschappelijk magazine 'Reviews on Environmental Health' van de Duitse uitgever De Gruyter. De groep bestaat uit kankeronderzoekers, neurologen, biologen, milieuonderzoekers en ambtenaren van ministeries van gezondheid uit Duitsland, Zweden, Oostenrijk, de VS, Slowakije en Luxemburg.
De groep stelt dat steeds meer wetenschappelijke onderzoeken aantonen dat blootstelling aan EMV schadelijk is voor de mens. Niet alleen is de relatie met kanker, Alzheimer of onvruchtbaarheid aangetoond, artsen zouden ook bij onverklaarbare gezondheidsklachten vaker moeten zoeken naar EMV-blootstelling als mogelijke oorzaak.
Door de groei van het aantal draadloze en mobiele telefoons, wifi-routers, zendmasten, bluetooth apparaten, elektrische apparatuur, kasten, kabels en leidingen is die blootstelling deze eeuw enorm toegenomen.

Verhoogde blootstelling
De wetenschappers brengen die verhoogde blootstelling ook in verband met de explosieve stijging van astma, allergie en ADHD onder kinderen en burn-outklachten onder werknemers. Uit epidemiologisch onderzoek blijkt verder dat laag frequente magnetische velden de kans op leukemie vergroten. Bovendien hebben kinderen die aan een lagere dosis straling worden blootgesteld een grotere overlevingskans, blijkt uit hetzelfde onderzoek.
Daarnaast lijden steeds meer mensen in de wereld aan elektrohypersensitiviteit (EHS), ook wel elektrogevoeligheid of elektroallergie genoemd. Veelvoorkomende klachten zijn slapeloosheid, hoofdpijn, vermoeidheid, nervositeit en concentratieproblemen. In Zwitserse en Japanse onderzoeken linkten veel ondervraagden hun klachten aan het gebruik van mobiele en draadloze telefoons en hoogspanningsmasten. In Oostenrijk gaf 96 procent van de artsen aan dat ze elektromagnetische velden als een mogelijke oorzaak van gezondheidsklachten zien. Zweden is een van de weinige landen waar EHS officieel wordt erkend als een aandoening die arbeidsongeschiktheid kan veroorzaken.

Voorkomen en/of verminderen
In hun EMV-richtlijn stellen de wetenschappers dat het voorkomen of verminderen van de blootstelling aan elektromagnetische velden de belangrijkste behandelmethode is. Dat betekent: alle EMV-bronnen verwijderen, thuis en op het werk, of de stekker eruit trekken. Dan kan het lichaam zich weer herstellen. Daarnaast geven ze aanbevelingen om de mate van EMV-blootstelling te meten, onder meer via vragenlijsten, en voor het afnemen van bloed-, urine en andere testen. Zij adviseren artsen dit soort klachten op dezelfde manier te behandelen als chronische multisysteemaandoeningen (CMI) zoals de ziekte van Lyme.

Hard en direct
De Stichting Kennisplatform Elektromagnetische Straling is blij met de nieuwe richtlijn. ,,Dit onderzoek is hard en direct en zal veel stof doen opwaaien. Vooral omdat het verhaal van erkende wetenschappers komt en niet uit het alternatieve circuit," stelt Peter van der Vleuten van de stichting. Hij heeft dagelijks te maken met gezondheidsklachten die door EMV-blootstelling worden veroorzaakt. ,,Vaak wordt gezegd dat het tussen de oren zit, maar wij zien de mensen uitvallen met serieuze klachten. EMV is tegenwoordig overal en er is niets tegen te doen. We proberen mensen objectief voor te lichten, want het probleem wordt in Nederland consequent doodgezwegen, terwijl onze kinderen en kleinkinderen worden vergiftigd," aldus Van der Vleuten.

Terugkerende discussies
Binnen de EU leidt de EMV-problematiek tot terugkerende discussies. De Raad van Europa riep in mei 2011 op om de blootstelling aan elektromagnetische golven te beperken, in afwachting van verder onderzoek. Met name voor kinderen en jongeren, omdat zij het meeste risico op hersentumoren lopen. De Europese Environment Agency (EEA) waarschuwt sinds 2007 voor de gezondheidsrisico's van elektromagnetische velden door het gebruik van mobiele telefoons en vergelijkt die met de gevaren van asbest en tabak. De Duitse en Engelse overheid adviseren sinds 2014 om het gebruik van Wifi thuis te beperken en Frankrijk verbood vorig jaar het gebruik in de kinderopvang. Het Internationale Agentschap voor Onderzoek naar Kanker (IARC) van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) meldde in 2011 dat de zendsignalen van mobiele telefoons mogelijk kankerverwekkend zijn. In Nederland is het door de overheid ingestelde Kennisplatform Elektromagnetische Velden steeds terughoudend geweest, al adviseert het platform de blootstelling voor kinderen te beperken en thuis zo min mogelijk draadloze apparatuur te gebruiken.

 
 Doorsturen   3 reacties  

 

Laatste nieuws

 Big Data en kunstmatige intelligentie blijven belangrijkste trends in financiële sector
 Overheid biedt steeds vaker financiering voor om- en bijscholing
 Grootste uitdaging HR is het aantrekken en behouden van werknemers uit verschillende generaties
 

Gerelateerde nieuwsitems

 EU-voorstel bescherming tegen zonlicht 'absurd'
 Vijf boosdoeners achter slechte wifi-verbindingen en hoe u deze kunt vermijden
 Tien tips om veilig te werken via Wifi
 Mobiele internetter denkt niet na over veiligheid WiFi
 
 
reacties
 
Patrick Wijngaard  |   | 
11-02-2016
 | 
13:41 uur
Ik ben het mee eens dat onzichtbare straling ons lichaam beïnvloed.

Vanuit mijn expertise zie ik dat er een groot verschil is in apparatuur, niet elke antenne is hetzelfde.

De juiste keuze van apparatuur en de juiste inrichting/afstemming/plaatsing, zorgt ervoor dat de hoeveelheid straling minimaal blijft.

In bedrijfsgebouwen zie ik vaak één groot wifi gevecht tussen de verschillende accesspoints.

Als je snel en stabiel netwerk nodig heb dan is bekabeling altijd de beste oplossing.

Wifi is langzaam en storingsgevoelig en het vergt expertise om te komen tot een goeie inrichting.

Gert-Jan Marseille  |   | 
16-02-2016
 | 
23:13 uur
Bovenstaand artikel is achterhaald. De internationale groep wetenschappers, waarnaar wordt verwezen, hebben hun eigen artikel ingetrokken, zie

(Klik hier),files/reveh.2015.30.issue-4.xml
YAS  |   | 
28-08-2017
 | 
22:14 uur
Beste heer Marseille, de link waarnaar u verwijst werkt niet. Waar is dat artikel gebleven? Bij mijn weten is er juist een steeds grotere groep wetenschappers die aan de bel trekt op basis van onafhankelijke onderzoeken.

''Het wetenschappelijk bewijsmateriaal is te overweldigend en overvloedig aanwezig om nog langer te negeren.

Nederland heeft de hoogste stralingsdichtheid van Europa en loopt op kop in het aantal nieuwe kankergevallen per jaar. Dat is geen toeval maar een wetenschappelijk aantoonbaar verband.

Al bij een geringe aanwijzing dat een milieufactor kankerverwekkend is, hoort het voorzorgsprincipe te worden nageleefd zoals dat in de Europese milieuwetgeving omschreven staat. Er is hier geen sprake meer van een geringe aanwijzing maar van een overweldigende hoeveelheid bewijsmateriaal waarbij meer dan 70 % van het onafhankelijke onderzoek aantoont dat draadloze techniek de gezondheid schaadt.''

Bron:
https://eigenkracht.blogspot.nl/2017/08/kankerexpert-mobiel-bellen.html

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
eBook: de kracht van reviews en e-mail marketing
In dit eBook gaan Spotler en de Feedback Company in op het belang van review marketing en e-mail marketing. Want door deze twee te combineren, ontstaat er een krachtige combinatie die veel voordelen biedt voor je klanten en voor je eigen organisatie. Benieuwd? 
Download het eBook
Lees verder
Nanocoating als nieuwe technologie voor het onderhouden van gepoedercoat materiaal
reacties
Laptop veel milieuvriendelijker dan desktop  (1) 
Om veerkrachtiger te zijn, moeten bedrijven zich op snelheid en schaal richten (1) 
25 procent meer omzet verwacht door face-to-face zakendoen (1) 
Agile werken: een fundamentele cultuurverandering (1) 
Uitgebreide werkkostenregeling verlengd: meer ruimte voor kerstpakketten (1) 
Nederlandse werknemers wereldwijd het minst gestrest (1) 
Lynk&Co 01 (1) 
top10
Overweeg je een management buy out? Drie tips
Hybride werken: veel bedrijven in de Randstad zijn om
Acht op de tien technische bedrijven kampt komende vijf jaar met personeelstekort
Gebrek aan controles en zichtbaarheid in wat gebruikers doen in app zorgt voor onnodig bedrijfsrisico
Overheid biedt steeds vaker financiering voor om- en bijscholing
Pandemie zorgt voor toename van fraude en oplichting
'Innovatief leiderschap vraagt moed en non-conformistisch handelen'
Digitale monitoring van werknemers schaadt vertrouwen en vergroot personeelsverloop
Big Data en kunstmatige intelligentie blijven belangrijkste trends in financiële sector
Grootste uitdaging HR is het aantrekken en behouden van werknemers uit verschillende generaties
meer top 10