zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werknemer snakt naar zelfstandigheid

11 februari 2016 - Onder werknemers die nu in loondienst werken, is opvallend veel behoefte aan zelfstandigheid. Liefst 91 procent schrijft zich graag in als ZZP'er als zij daarmee hun droombaan kunnen verwezenlijken.

Dat blijkt uit het onderzoek 'Ben jij een geboren ZZP'er?' dat EENMedia in opdracht van Timeflex heeft uitgevoerd onder bijna 1.000 werkenden van zestien tot 30 jaar.Flexibiliteit en uitdaging
Flexibiliteit en plezier en uitdaging in het werk. Dat blijken de voornaamste beweegredenen om als ZZP'er aan de slag te gaan. Op de vraag waarom mensen als eigen baas aan de slag willen, werden de volgende antwoorden het meest genoemd: 73 procent bepaalt graag zelf met welk bedrijf en welke collega-specialisten hij of zij samenwerkt. Zij verdienen graag hun geld met werk dat het allerleukste is, waardoor het niet voelt als werk. 46 Procent geeft aan geen 9-tot-5-baan te wensen. En 30 procent van de ondervraagden geeft aan zelf het salaris en de opdrachten te willen bepalen. Slechts tien procent hecht waarde aan elke maand een goed salaris, ongeacht of het werk wel of niet leuk is.

Drempels wegnemen
EENMedia voerde het onderzoek uit in opdracht van Timeflex, specialist in flexibele arbeidszekerheid. Timeflex-directeur Maarten van Panhuis: "Dit onderzoek sluit aan bij andere recente onderzoeken die allemaal aantonen dat steeds meer mensen graag aan de slag gaan als zelfstandige. De overheid zou daarom niet langer moeten vechten tegen flexibiliteit en zelfstandigheid op de arbeidsmarkt, want de behoefte is kennelijk groot. In plaats daarvan zou zij drempels moeten wegnemen die mensen weerhouden om hun dromen na te jagen. Denk onder meer aan goede hypotheekregelingen en aan goede, niet-verplichte oplossingen voor pensioen en zekerheid bij ziekte. Mensen zijn niet bezig met salaris of vastigheid, ze willen die droombaan."

Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties
Timeflex lanceerde onlangs Private Timeflex, een payroll-oplossing waarbij de ZZP'er zelfstandig blijft en waarbij Timeflex de fiscaal en juridisch werkgever wordt. Deze oplossing is bedoeld voor ZZP'er die met ingang van 1 mei a.s. - als de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties de VAR vervangt - niet langer voor de wet worden beschouwd als ondernemer. Zij combineren via Private Timeflex de vrijheid van een zelfstandige met de zekerheid van een werknemer.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Leaserijder heeft minder te kiezen vanwege WLTP
 Ziekteverzuim kan flink omlaag door vitaliteit medewerkers te stimuleren
 Intelligent automation kan omzet van financiële dienstverleners verhogen
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Zeven tips om uw team te stimuleren risico te nemen
 Nederlanders werken zelfstandig, hard en kort
 Werknemers minder tevreden dan zelfstandigen
 Jongeren en hoger opgeleiden enthousiast over parttime ondernemerschap
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
'Sneltraining' Spreken in het openbaar
Een unieke sneltraining, anders dan andere en met stip de beste op dit gebied in Nederland. De methode Mind Tuning van Pieter Frijters is vernieuwend en staat garant voor succes. Bel voor meer informatie 0182 631 232 of surf naar www.spreek.nl.
Lees verder
reacties
Liever leuk werk dan hoger salaris (2) 
Oudere werknemer afgeschrikt door vacaturetekst (1) 
Vrouw bepaalt wintersportbestemming (1) 
Werknemers denken meer carričrekansen te hebben dan ooit (1) 
Kwart Nederlanders niet met vakantie dit jaar (1) 
Consument vindt dat organisaties geen geďntegreerde digitale experience leveren (1) 
Vraag naar beheersing Engelse taal in vacatures daalt (1) 
top10
Jonge man wil geen vrouw als baas
Vijf maatregelen om AVG-boetes te voorkomen
Generatie Z meest tevreden met zijn baan
Liever leuk werk dan hoger salaris
Reistijd belemmert stap naar droombaan
Oudere werknemer afgeschrikt door vacaturetekst
Werknemers denken meer carričrekansen te hebben dan ooit
In de rode cijfers door de zwarte markt
Jongere vindt vakantieflirt op de werkvloer niet oké
'We hebben het weer naar ons zin op het werk'
meer top 10