zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werknemers massaal op zoek naar betere balans tussen werk en privé in 2016

15 december 2015 - Bijna de helft (47 procent) van de werkende Nederlanders neemt zich voor om een betere balans tussen werk en privé te vinden in 2016. Ruim zestien procent stelt dit zelfs als belangrijkste werkgerichte voornemen voor het komende jaar.

Dit blijkt uit onderzoek van Monsterboard onder 529 werkende Nederlanders. Twee op de vijf (40,3 procent) Nederlandse werknemers neemt zich voor om via zijn werk een cursus of opleiding te volgen en 38,9 procent stelt als doel om gezonder te leven op werk. Ruim een kwart (26,5 procent) neemt zich voor om een vergelijkbare functie bij een ander bedrijf te vinden.Persoonlijke ontwikkeling
Nederland denkt met de komende jaarwisseling in zicht vooral na over goede voornemens die bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling, zowel op het werk als in combinatie met de privésituatie. Zo neemt 31 procent van de werkende Nederlanders zich voor om minder over te werken en wil 29,9 procent zelf een cursus of opleiding gaan volgen. De top vijf wordt gecompleteerd door het voornemen om meer leuke dingen te doen met collega’s (28,5 procent). Prestatiegerichte voornemens, zoals promotie maken (28,1 procent) en salarisverhoging aanvragen (27,3 procent) vallen opvallend genoeg buiten de top 5. In totaal geeft bijna een kwart (22,5 procent) aan geen carrière gerelateerde voornemens op te stellen voor het komende jaar.
 
Reflectie
"Om alles uit uzelf te kunnen halen, is reflectie en nieuwe doelen stellen van groot belang," aldus Gian Zandonà, managing director bij Monsterboard.nl. "Wat dat betreft is de Nederlandse werknemer goed bezig, meer dan driekwart van de mensen heeft carrièregerichte voornemens voor 2016. Een kwart neemt zich voor om volgend jaar een nieuwe baan te vinden, maar we zien ook dat mensen veel aandacht willen gaan besteden aan verbeteringen binnen hun huidige baan. Het helpt enorm als u dit omzet in doelen of voornemens, zodat u gerichter aan de slag kunt in het nieuwe jaar."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Helft Nederlandse werknemers wil werk-privé balans verbeteren
 Drie adviezen voor de juiste balans tussen werk en privé
 Slechte werk-privé balans verjaagt toppers
 Jongere generatie kan werk en privé beter gescheiden houden
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Hoe kunnen banken en financiële instellingen reageren op COVID-19? (2) 
Mannen en vrouwen reageren verschillend op stress (1) 
De beste banen van Nederland voor 2023 vind je in de financiële sector en ICT (1) 
Kleine consultancybedrijven niet opgewassen tegen digitale slagkracht grote spelers  (1) 
Nederlander shopt evenveel of meer online in 2023 (2) 
Gestreste Nederlander flink aan de koffie (4) 
25 procent jongeren werkt buiten kantoortijd om niet gestoord te worden  (1) 
top10