zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Drie adviezen voor de juiste balans tussen werk en privé

23 februari 2015 - Hoe zorgt u dat werk en privé elkaar niet in de weg zitten? Bonque  geeft een aantal adviezen die u kunnen helpen met het vinden van een juiste balans tussen uw werkleven en uw privéleven. Deze adviezen geven zij aan de hand van de expertise van Nigel Marsh.

Marsh, afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk, is een kenner op dit gebied. Zo heeft hij de boeken; ‘Fat, Forty and Fired’, ‘Fired, Overworked and Underlaid’ en ‘Fit, Fifty and Fired-Up’ geschreven. Waarom hij een kenner is? Omdat hij zelf heeft ervaren wat het is om geen balans te hebben. Met alle gevolgen van dien. In 2003 maakte Marsh een downsize mee. Hij was verhuisd vanuit het Verenigde Koninkrijk naar Sydney. Zijn functie waar hij afscheid van moest nemen, was die van manager bij een vooraanstaande advertising agency. Deze gedwongen time-out van zijn carrière gaf hem de mogelijkheid tot reflectie en een verandering van koers. Marsh zegt dat het negeren van persoonlijke relaties en familie leidt tot een burn-out. Of het leidt tot het nemen van een sabbatical. "We zijn gedwongen tot het nemen van een time-out. Na de time-out hebben we weer de adem om opnieuw te beginnen. Kwa mindset zijn we echter niet veranderd, we vallen dan in dezelfde patronen.". Marsh heeft zijn tijd en aandacht besteed aan de vraag hoe u het beste de balans vindt tussen werk en privé. Hij belicht in zijn TED-talk drie adviezen die u helpen bij het vinden van een juiste balans.



1. Neem de controle over uw eigen leven
"Wanneer  u uw leven niet vormgeeft, zal een ander dit voor u gaan doen. Dit is, negen van de tien keer, niet hoe u het wilt." Hoe neemt u de controle over uw leven? Marsh zegt dat het begint bij bepalen hoe uw ideale dag of week eruit ziet. Hier moet u serieus over nadenken, zegt Marsh. De dingen die uw ideale dag of week vormen deelt u in een zo realistische mogelijk tijdsbestek in. Zodat u daadwerkelijk in staat bent om de dingen die uw leven verrijken na te streven. Wanneer het niet in een dag of een week past, smeer het dan uit over een langere periode, aldus Marsh. De essentie die Marsh ons wil meegeven is dat u het heft in eigen hand neemt.

2. Plan tijd voor ontspanning
Verder vertelt Marsh dat het inschrijven bij een gym niet voldoende is. Sporten maakt u uiteraard fitter en vitaler. Het blijft inspanning. Het is even belangrijk om aandacht te besteden aan uw intellectuele kant, emotionele en spirituele kant. Al deze punten zal u op een gebalanceerde manier moeten benaderen. Een gebalanceerde benadering betekent een strakke planning. De tijd die u neemt voor het lezen van een boek, het mediteren, het sporten of het doorbrengen met uw familie en vrienden betekent ook echt dat u die tijd daaraan besteed. Daar komt geen werk bij kijken. "Een half uur van uw volledige aandacht, is nog altijd beter dan vier uur van uw halve aandacht."

3. Besteed aandacht aan de ‘kleine’ dingen
Als aanvulling op het tweede advies, kan het volgende worden gezegd: ‘Let the little things count’. Meer balans betekent niet gelijk een drastische omwenteling van uw leven, maar het transformeren van kleine dingen op de juiste plaatsen in uw leven. Dit brengt meer kwaliteit in uw relaties en uiteindelijk in uw leven.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Lager opgeleiden ervaren betere werk-privébalans
 Slechte werk-privé balans verjaagt toppers
 Jongere generatie kan werk en privé beter gescheiden houden
 Balans werk-privé compleet zoek voor veel Nederlanders
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10