zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werkplek in beeld: Motion10 (video)

30 oktober 2015 - De online videoserie BusinessCribs – een initiatief van Ricoh, WerkTrends.nl en 7 Ditches TV - brengt de meest inspirerende, opvallende en vooruitstrevende werkplekken van Nederland in beeld. Dit keer: ‘The Healing Office’ filosofie van Motion10 uit Rotterdam.

Motion10 is sinds begin 2015 verhuisd naar de 42e verdieping van De Rotterdam: het hypermoderne gebouw ontworpen door de beroemde architect Rem Koolhaas,  midden in het centrum van Rotterdam. Medewerkers van Motion10 kunnen vanaf hun werkplek genieten van het uitzicht op de haven en de Erasmusbrug.



The Healing Office
De Rotterdam staat voor duurzaamheid en energie. De perfecte plek voor mede-oprichter en General Manager Daan Scheer van Motion10 om hier het kantoor én de manier van werken in te richten volgens de principes van het concept ‘The Healing Office’. Hij ziet dat mensen zoeken naar een omgeving waar ze zich beter en gezonder voelen. "In het kantoor zitten dan ook veel elementen die van belang zijn voor de gezondheid. Dus we hebben maar op één plek in het kantoor een koffiepunt, één plek waar je je jas kunt ophangen, één plek waar je kunt printen en één plek waar je je afval kunt weggooien. Dit leidt tot veel beweging, want je móet dan wel achter je bureau vandaan komen."

Nieuwe Werken
Motion10 werkt volgens enkele kenmerken van Het Nieuwe Werken. Scheer: "Zo hebben we verschillende open ruimtes. Maar we kiezen er bewust voor om ook gesloten ruimtes te faciliteren. Je kunt dus de werkplek kiezen die past bij wat je op die dag wilt doen. We hebben ook diverse vergaderplekken: van de klassieke vergaderkamer tot een vergaderhoek voor een relaxed of creatief overleg."

Productiever en gezonder
Eén wand van het kantoor is letterlijk ‘groen’. De hele muur van negentien vierkante meter is bekleed met planten. Dit zorgt voor extra zuurstof in de ruimte. Scheer: "Ik weet zeker dat de collega’s hier op kantoor productiever en gezonder zijn. Dat zie je terug in in de lage verzuimcijfers als gevolg van ziekte en in de winstgevendheid van Motion10."

Groei
Motion10 wil een omgeving zijn waar mensen kunnen groeien. Scheer: "Je moet een organisatie zo creëren dat alle betrokkenen er beter van worden. Dus: zorgen voor duurzame groei. Groei van onze collega’s, groei van onze klanten, groei van onze leveranciers en uiteindelijk groei van deze organisatie. Daarom is openheid, kennis delen en informatie uitwisselen binnen ons bedrijf zo belangrijk."

Het kantoor van de toekomst
Hoe ziet Scheer het kantoor van de toekomst? "Ik denk er een beweging opkomt die ‘weggaat’ van kantoren die compleet zijn ingericht volgens Het Nieuwe Werken. Met The Healing Office zie je toch weer een bepaalde behoefte aan interactie, fysiek met elkaar in contact zijn, met elkaar samenwerken. En dat zal zo blijven."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Werkplek in beeld: Ricoh (video)
 Werkplek in beeld: Mise en Place (video)
 Werkplek in beeld: LinkedIn Amsterdam
 Uitzicht meest populair op de werkplek
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10