zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werkplek in beeld: Ricoh (video)

27 oktober 2015 -  De online videoserie BusinessCribs – een initiatief van Ricoh, WerkTrends.nl en 7 Ditches TV - brengt de meest inspirerende, opvallende en vooruitstrevende werkplekken van Nederland in beeld. Dit keer: het Nederlandse hoofdkantoor van Ricoh in Den Bosch.
 

Transparantie en openheid: dat belichaamt de Nederlandse hoofdvestiging van Ricoh in het Paleiskwartier in Den Bosch. Mark Boelhouwer, CEO van Ricoh Nederland, legt uit: "We werken –natuurlijk- volgens de principes van Het Nieuwe Werken. Maar ons hele kantoor is ingericht met het oog op interactie en samenwerking. Dat zie je en voel je. Ik heb geen eigen kantoorruimte, maar wel een vaste ‘vlek’: een verdieping waar ik vaak zit en omheen ‘zweef’."



Focus op de mens

Ricoh wil het verschil maken voor klanten. In dienstverlening én wanneer ze het kantoor bezoeken. Boelhouwer: "In de parkeergarage wordt u netjes naar een plek gewezen en bij binnenkomst wordt u opgevangen door een van onze gastvrouwen. Naast de ‘open’ uitstraling ligt de focus op de mens. Wij willen anders omgaan met klanten, partners, relaties én collega’s. Persoonlijker, net zoals u dat thuis zou doen. Wij geloven in goed en duurzaam samenleven."

Living showroom
Het kantoor fungeert letterlijk als living showroom, waarin de eigen producten en dienstverlening zijn geïntegreerd. "Practise what you preach. Enerzijds bevordert het de bewustwording en kennis over het eigen portfolio bij medewerkers, maar het zorgt vooral ook voor een duurzame manier van (samen)werken. Video vergaderen en digitaal samenwerken zijn bijvoorbeeld bij uitstek geschikt om reistijd, reiskosten en CO2 te reduceren. En doordat we deze oplossingen in onze dagelijkse manier van werken geïntegreerd hebben, kunnen we de ze ook aan onze gasten laten zien."

Toekomst in crossovers
Hoe ziet Boelhouwer de toekomst van Ricoh? "In de nabije toekomst zijn we een bedrijf dat nog veel meer actief is in diensten rondom het efficiënt inzetten van informatie en communicatie. Of dat nu in papieren vorm is of digitaal. Ik geloof niet in een ‘paperless office’. Maar ook bij ons, als bedrijf waarbij meer dan de helft van de omzet komt uit printdiensten, is digitaal werken de norm. Je tas is je kantoor. Ik zie daarom een toekomst in ‘crossovers’, waarbij papier steeds meer een kwalitatief karakter krijgt en naast andere media en kanalen wordt gebruikt. Maar vooral zie ik een bedrijf dat de klant dichtbij houdt, want dat is ons bestaansrecht. Samen gaan we een mooie toekomst tegemoet.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 De toekomst van de werkplek
 Werkplek in beeld: Mise en Place (video)
 Werkplek in beeld: LinkedIn Amsterdam
 Digitale werkplek laat nog even op zich wachten
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10