zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Draadloze tips voor een veilig Halloween

30 oktober 2015 - Op 31 oktober trekt er weer een leger van spoken, trollen en andere griezels langs onze voordeur. Maar er liggen ook monsters op de loer die schade kunnen veroorzaken aan de onbeveiligde draadloze netwerken van nietsvermoedende eigenaars.

Net zoals daglicht de meest angstaanjagende vampier kan vernietigen, biedt Perry Correll, Principal Technologist bij Xirrus, u wat ‘verlichting’ om te voorkomen dat u deze donkere dagen ten prooi valt aan een van deze bedreigingen. Met de juiste netwerkmaatregelen kunt u het kwaad afweren en uw netwerk, klanten en werkgever beschermen totdat het huiveringwekkende heksenuur is verstreken.


 
WiFi-vampieren
Deze bandbreedte slurpende applicatie griezels zetten maar al te graag hun tanden in maagdelijke draadloze netwerken. Ze duiken vanuit het niets op en zuigen alle bandbreedte uit het netwerk, zodat de draadloze verbindingen tergend traag worden. Meestal is dit het gevolg van intensieve video- en spraakstreaming. Zodra deze wezens van de nacht hun tanden in je hebben gezet, zult u gedoemd zijn om de wereld rond te zwerven in een eeuwige duisternis van langzame downloads en trage communicatieverbindingen.

Draadloze griezelscore: 9
 
"Applicatiebeheer is hiervoor het beste afweermiddel," vertelt Correll. "WiFi-vampiers zullen uit de buurt van uw mobiele apparatuur blijven als ze ook maar de geringste geur van slim netwerkbeheer oppikken. Als u dus een draadloos netwerk beheert, moet u het netwerkverkeer classificeren en op prioriteit indelen. Zo voorkomt u dat WiFi-vampiers nog meer bandbreedte opslurpen met hun vlijmscherp getande apps en zal niet iedereen binnen uw netwerk te maken krijgen met trage prestaties."
 
WiFi-spoken
WiFi-spoken houden ervan om netwerken te verstoren met draadloze signalen om de netwerkprestaties neer te halen. Ze dulden namelijk geen anderen om zich heen. Traditionele draadloze apparaten zoeken om de beurt toegang tot het netwerk, maar deze spookachtige draadloze technologieën zitten verborgen in allerlei apparaten, zoals telefoons, tablets, smartwatches, babyfoons, magnetrons en zelfs nieuwe LTE-diensten.

Draadloze griezelscore: 7,5
 
"U kunt de interferentie van WiFi-spoken minimaliseren door deze terug te brengen tot een acceptabele achtergrondruis," legt Correll uit. "Focus uw strategie op 5 GHz, omdat veel nieuwe geesten nog altijd dol zijn op een 2,4 GHz-omgeving. En hou het gebruik van kanalen en de instellingen voor energiebeheer nauwlettend in de gaten. Want het is pas echt griezelig om te zien hoe weinig mensen dat doen!"
 
WiFi-zombies:
Horden zwalkende karkassen duiken uit het niets op en willen je draadloze verbindingen aan stukken rukken, vertragen en tot een wreed einde brengen door simpelweg hun capaciteit te overstelpen. WiFi-zombies zijn uiterst dodelijk als ze in grote groepen opereren. Ze verzamelen zich het liefst in grote openbare ruimtes, zoals sportstadions, arena’s, luchthavens, treinstations en zelfs congreszalen. Daar zetten ze hun gecombineerde kracht in om draadloze apparaten trager te laten werken, zodat ze zelf alle verse verbindingscapaciteit kunnen verslinden. Blijf alert — laat u niet verrassen!

Draadloze griezelscore: 6
 
"U kunt uw netwerk tegen zombielegers beschermen door ervoor te zorgen dat er voor iedereen voldoende bandbreedte beschikbaar is, zelfs in de drukst bezochte publieke ruimtes. Als een leverancier zegt dat zijn draadloze access points ondersteuning kunnen bieden voor honderden zombies (clients), moet u hem het vuur aan de schenen leggen en vragen hoeveel zombies de access points ‘effectief’ kunnen ondersteunen. Dan zult u al snel de zweetdruppeltjes op het voorhoofd van uw leverancier zien parelen. Installeer de nieuwste en meest geavanceerde draadloze access points om de vraag van eindgebruikers naar bandbreedte-intensieve uploads en downloads van mediacontent bij te benen," aldus Correll.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 De griezeligste bestemmingen voor aankomende Halloween
 Gaat u met Halloween de strijd aan tegen netwerkzombies?
 Dertien netwerknachtmerries die uw werkdag veranderen in een horrorfilm
 Vijf boosdoeners achter slechte wifi-verbindingen en hoe u deze kunt vermijden
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10