zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nieuwe smartphonebatterij gaat een week mee

4 september 2015 - Het Britse bedrijf Intelligent Energy, een spin-off van de Loughborough University, heeft een brandstofcel ontwikkeld die gedurende één week een smartphone van elektriciteit kan voorzien. Dat meldt Express.be.

De onderneming heeft een prototype gebouwd van een smartphone die met zijn energie-technologie is uitgerust. Het enige verschil met een traditionele smartphone is de inbouw van een aantal kleppen die het mogelijk moeten maken dat overtollig water, door de batterij geproduceerd, zou kunnen ontsnappen.



Waterstof en zuurstof
De brandstofcel creëert energie op basis van de interactie tussen waterstof en zuurstof. Daarbij worden hitte en water als bijproducten gecreëerd. Het Britse bedrijf verwacht dat de markt voor zijn technologie een waarde van ongeveer 300 miljard dollar per jaar zou kunnen bereiken.

Nog geen commerciële versie
Wel wordt opgemerkt dat Intelligent Energy tot nu toe nog geen commercieel levensvatbare versie van de batterij op de markt heeft kunnen brengen. Volgens de onderneming zal het zelfs nog enkele jaren duren voordat de technologie commercieel kan worden gelanceerd. Een marktintroductie zou bovendien alleen mogelijk zijn als een aantal partners besluit om in de technologie te investeren.

Commerciële toepassingen
Brandstofcellen worden vaak genoemd als een mogelijke oplossing voor potentiële energieproblemen. De technologie zou ook in autobatterijen kunnen worden toegepast, maar tot nu toe is men er nog altijd niet in geslaagd om toepassingen te commercialiseren.
De smartphone is voor de meeste consumenten een cruciaal gebruiksvoorwerp geworden, maar de apparaten worden steeds kleiner en dunner, waardoor de producenten van de traditionele lithium-ion batterijen voor grote uitdagingen staan.
Niet alleen het design van de telefoon, maar ook de toename van het aantal functies die veel energie vergen, zoals videotelefoon en mobiele televisie, putten de batterijen snel uit.

Energieprobleem
Er wordt in verschillende richtingen gedacht om een antwoord te vinden voor het energie-probleem. Het Amerikaanse bedrijf Nikola Labs werkt met de warmterecuperatie van het apparaat, waarbij opnieuw energie wordt gegenereerd en in de batterij wordt opgeslagen.
Aan de Stanford University is men erin geslaagd een batterij te bouwen die een smartphone in minder dan 60 seconden kan opladen. Het Israëlische bedrijf StoreDot heeft een technologie ontwikkeld om een brandstofcel in 30 seconden op te laden. De Israëlische onderneming hoopt volgend jaar met massaproductie te kunnen starten.


Bron: Express.be
 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 'Smartphone moet taboe worden op de werkvloer'
 Nederlander krijgt 65 berichten per dag via WhatsApp
 Smartphone- en tabletbezit blijft groeien
 Bestuurders verkiezen nieuwste telefoon boven besparing
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10