zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Denktank van experts voor een eerlijke en flexibele arbeidsmarkt

20 augustus 2015 - Op eerlijkeflex.nl geven experts uit verschillende branches hun visie op de uitdagingen, ontwikkelingen en vereisten van een steeds flexibeler wordende arbeidsmarkt. Deze denktank is een initiatief van Brainnet.

Aan de denktank EerlijkeFlex werken experts als Aukje Nauta (bijzonder hoogleraar en SER-kroonlid), Adjiedj Bakas (trendwatcher), Prof. dr. mr. Leo Witvliet (hoogleraar interim management), mr. Jan Henk van der Velden  (Wijn & Stael advocaten), Farid Tabarki (oprichter Studio Zeitgeist), Hans Biesheuvel (voorzitter stichting ONL) en vele anderen mee.


 
Visie op flexmarkt
De eerste zet van de denktank is een online platform: www.eerlijkeflex.nl. Op dit platform geven aangesloten experts hun visie op de flexmarkt en bijbehorende zaken. Regelmatig worden nieuwe visies van experts toegevoegd. Daarnaast zal de denktank meningen en verwachtingen uit de markt ophalen, zowel bij zzp’ers als bij uitzenders, detacheerders en payrollbedrijven. Ook organiseert de denktank rondetafeldiscussies met HR-managers, aangesloten experts, overheidsvertegenwoordigers en zzp’ers. 
 
Wetgeving
"De huidige wet- en regelgeving rondom arbeidsrelaties is verouderd," aldus Arno Lugthart, directeur van Brainnet. "De regering probeert de wetgeving op te lappen en plakt pleisters op de grootste gaten, maar gaat daarbij nog steeds uit van het verkeerde principe: dat we moeten beschermen wat vroeger goed was. Daar gaat het mis: medewerkers van vandaag hebben andere wensen en eisen dan vroeger. Volgens het CBS zijn er inmiddels ruim 2,4 miljoen flexibele arbeidskrachten in Nederland, waarvan ruim 850.000 zzp’ers. De meeste van hen kiezen bewust voor die flexibiliteit. Uit onderzoek blijkt bovendien dat zzp’ers gelukkiger zijn dan werknemers in vaste dienst. Waarom moeten we dan koste wat het kost die oude arbeidsrelaties, gebaseerd op vastigheid, blijven nastreven?"

Alle flexkrachten 
Lugthart vervolgt: "De regering baseert haar huidige beleid op een kleine groep zzp’ers. Wij willen met dit platform alle flexibele arbeidskrachten én zzp’ers, maar ook bedrijven die met hen samenwerken een stem geven. Door onafhankelijke experts hun visie te laten geven op de arbeidsmarkt van de toekomst, hopen we alle betrokken te inspireren en te ondersteunen om samen te werken aan een eerlijke flexmarkt. Waar flexwerker en opdrachtgever weten waar ze aan toe zijn. Op alle vlakken."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Flexibele schil wint aan belang door mismatch op arbeidsmarkt
 Vijf tips om voorbereid te zijn op Wet flexibel werken
 Nederland niet voorbereid op flexibele arbeidsmarkt van de toekomst
 Vijf frisse ideeën voor de moderne arbeidsmarkt
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10