zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Steeds meer CFA geregistreerde professionals in de financiŽle sector

14 augustus 2015 - CFA Institute kondigt aan dat van de 27.468 kandidaten die in juni 2015 het Level III CFA-examen deden, 53 procent is geslaagd voor het derde en laatste examen.

Deze 14.664 geslaagde kandidaten zullen begin oktober CFA charterholder worden, met inachtneming van de vereisten voor het lidmaatschap ten aanzien van werkervaring. Deze professionals committeren zich aan the CFA Institute Code of Standards and Ethics en doen de belofte om de integriteit van het beroep en de belangen van klanten boven hun eigen belangen te stellen. De vereniging maakt hiermee verdere voortgang in het organiseren van de beroepsgroep voor beleggingsprofessionals richting een vak dat maatschappelijke waarde heeft.Vastberadenheid
Daarnaast deden 46.841 kandidaten het examen voor Level II waarvan 46 procent deze met succes hebben afgerond. Voor de 51.134 kandidaten die het Level I examen namen was het slagingspercentage 42 procent. Wereldwijd slaagden daarmee 57.4756 kandidaten voor Levels I, II en III, wat een slagingspercentage van 46 procent voor de drie niveaus samen geeft. Minder dan één op de vijf kandidaten die beginnen aan het programma rondt het uiteindelijk succesvol af. Dit illustreert de vastberadenheid en professionele competenties van de geslaagden voor Level III. (Bekijk historische slagingspercentages).
 
Betekenisvol opereren
Op de recente jaarlijkse conferentie van CFA Institute in Frankfurt, daagde Paul Smith (CFA, President en CEO) beleggingsprofessionals uit om betekenisvoller te opereren en hiermee de toegevoegde waarde van het beroep wereldwijd beter zichtbaar te maken. Smith riep alle deelnemers in de vermogensbeheersector op om de hoogste normen te hanteren voor onderwijs en professioneel gedrag op elk niveau. Hij pleit daarmee voor beleid en leiderschap waar de maatschappij in het algemeen en beleggers in het bijzonder van profiteren.
 
Ethische professionals
Hilko de Brouwer, voorzitter van CFA Society Nederland zegt hierover: "Beleggers hebben het recht om te worden bijgestaan door ethische professionals die fungeren als rentmeesters van hun investeringen. De geslaagde kandidaten voor Level III dragen met hun toewijding en inzet voor het CFA programma, en de conformering aan de ethische code van CFA Institute, bij aan de professionalisering van de sector. Als alle CFA geregistreerde professionals werken aan een cultuur van ethisch gedrag, bescherming van beleggers en integriteit van de markt, kunnen we gezamenlijk het verschil maken."

Het verkrijgen van de CFA titel vergt grote inzet
Om de CFA titel te verdienen, moeten de kandidaten achtereenvolgens drie maal een zes uur durend examen afleggen, dat kan worden beschouwd als de meest rigoureuze investering die iemand kan doen in zichzelf. Bovendien moeten kandidaten vier jaar relevante werkervaring achter hun naam hebben staan. Het CFA curriculum omvat de onderdelen ethische en professionele normen; financiële rapportage en analyse; corporate finance; macro economie; kwantitatieve methoden; aandelen, vastrentende waarden, alternatieve beleggingen; derivaten; portfolio management; en vermogensplanning. CFA Institute heeft sinds de aanvang  van het CFA-programma in 1963 al meer dan een miljoen examens afgenomen.
Het Level I examen wordt twee maal per jaar afgenomen, en de Level II en Level III examens een keer per jaar. Het Level I examen bestaat uit meerkeuzevragen. Level II is samengesteld uit mini cases en de Level III vragen zijn 50 procent case studies en 50 procent korte beantwoording en essay. Gemiddeld besteden kandidaten 300 studie uren aan elk niveau. Gemiddeld doet een kandidaat die slaagt voor Level III daar vier jaar over. Als belangrijkste motivatie voor de registratie noemen de kandidaten loopbaanontwikkeling, meer kennis en betere kansen op een baan.
De 2015 examens werden afgenomen bij 263 testcentra in 196 steden, verspreid over 90 landen wereldwijd. Markten met het grootste aantal kandidaten zijn de Verenigde Staten (30.715), China (21.057), India (10.651), Canada (10.651), het Verenigd Koninkrijk (8746), Hong Kong (5189) en Singapore (3193). Nederland nam met 926 kandidaten in Continentaal Europa een derde plaats in.
CFA Institute heeft wereldwijd meer dan 125.000 geregistreerde professionals die werken bij de meest vooraanstaande bedrijven, waaronder JP Morgan Chase, PwC, HSBC, en FactSet. Werkgevers weten dat door het aantrekken van mensen met een CFA titel, teams versterkt worden met professionals die beschikken over een diepgaand begrip van de behoeften van de klant, en met de capaciteit om op maat gesneden en specifieke oplossingen te implementeren.
 
Future of Finance
Als onderdeel van het ‘Future of Finance’ initiatief - een lange termijn inspanning om een betrouwbare, vooruitstrevende financiële sector met een maatschappelijk nut neer te zetten - organiseert CFA Institute elk jaar de ‘Putting Investors First’ maand. Elk jaar in mei organiseert zij rondom dit onderwerp een reeks van evenementen. Dit initiatief verenigt financiële professionals over de hele wereld in hun overtuiging om de belangen van investeerders boven die van henzelf te plaatsen. De Putting Investors First activiteiten vonden dit jaar plaats in 45 landen over de hele wereld bij 93 organisaties die meer dan 85.000 investment professionals bijeenbrachten.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Drie manieren om Ďbad hiresí te voorkomen
 De top tien meest schaarse beroepen in Europa
 De twintig populairste steden deze zomervakantie het populairste
 

Gerelateerde nieuwsitems

 'HR moet nieuwe generatie ethische leiders helpen vormen'
 Eerlijke Bankwijzer gaat internationaal
 Financial zegt baan op bij ethisch dilemma
 Vier excuses om onethisch gedrag niet aan de kaak te stellen
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Leer in 2 dagen ontspannen en overtuigend te presenteren
Spreekangst wordt ontrafeld en geëlimineerd. Ruim 14.000 professionals volgden eerder de 'Sneltraining ‘Spreken in het openbaar’ van Pieter Frijters. Rebels, open en ‘out of the box’. Kijk op Spreek.nl of bel 0182 631 232.
Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Een zakelijke lening afsluiten bij de bank? Bereid u goed voor
Last van ongedierte in en rondom het bedrijfspand? Deze maatregelen kun je treffen!
reacties
Wat leert Maarten van der Weijden ons over doelen stellen? (1) 
Tien excuses bij het aanhoren van klachten (2) 
Hoog tijd om aan de slag te gaan met het Klimaatakkoord (1) 
Vijf tips om customer feedback van vijfsterrenkwaliteit te krijgen (1) 
De kracht van stilte (1) 
Kan IT de populariteit van Virtual Reality bijhouden?  (2) 
Hostingbranche ziet public cloud niet als bedreiging (1) 
top10
De klant is koning, ook als u op vakantie gaat
Werkgever speelt belangrijke rol in gezondheid medewerkers
Ontwikkeling authentiek leiderschap gebaat bij mindfulness
Een op de vijf leidinggevenden start liefst morgen bij nieuwe werkgever
Angst voor baanverlies in financiŽle dienstverlening groeit met ruim 500 procent
Hoeveel tijd kost toezichthouden echt?
Bedrijven vertrouwen te veel op cloud-providers voor security
Zomervakantie van start: goed voorbereid op autovakantie
Persoonsgegevens in gevaar: kwart zorgverleners maakt zich zorgen om privacy cliŽnten
Negen van de tien Nederlanders heeft geen idee hoe om te gaan met digitale munten
meer top 10