zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Gedrag op kleuterschool voorspelt veel over toekomst

12 augustus 2015 - Het sociale gedrag op de kleuterschool geeft belangrijke aanwijzingen voor de toekomst van een kind. Dat blijkt uit onderzoek aan de Pennsylvania State University, op basis van cijfers van het Fast Track Project. Dit meldt Express.be.

Op basis van de sociaal-emotionele vaardigheden tijdens de kleutertijd kunnen volgens de Amerikaanse wetenschappers correcte voorspellingen worden gedaan over de toekomstige opleiding, carrière en zelfs eventuele criminele activiteiten.



Sociaal gedrag
"Studenten die tijdens hun kleuterjaren socialer waren, bleken een grotere kans te hebben een universitair diploma te behalen, een uitstekende baan te bemachtigen en veel minder risico’s te lopen om gearresteerd te worden," benadrukt onderzoeksleider Damon Jones, professor gedragswetenschappen aan de Pennsylvania State University. "Het onderzoek op zichzelf geeft geen bewijs dat betere sociale vaardigheden tijdens de kindertijd op latere leeftijd voordelen opleveren, maar wanneer de resultaten gecombineerd worden met ander onderzoek, wordt de positieve impact wel duidelijk."

Bijsturen mogelijk
"Jongeren met betere sociale vaardigheden hebben later meer kansen op succes op school en werk, maar ook in het leven in het algemeen," stipt professor Jones aan. "Elk extra punt op het gebied van sociale vaardigheden op de kleuterschool, levert een verdubbeling op van de kansen op een universitair diploma.
Bovendien is ook de kans op een fulltime baan op 25-jarige leeftijd met 46 procent gestegen. Voor elk punt dat op het gebied van sociale vaardigheden daarentegen moest worden afgetrokken, neemt de kans op een arrestatie met 67 procent toe, terwijl er ook een stijging van 82 procent is in de waarschijnlijkheid dat men op 25-jarige leeftijd op een wachtlijst voor een sociale woning staat. Het goede nieuws is echter dat sociale en emotionele vaardigheden kunnen verbeteren.Het onderzoek toont aan dat deze competenties op jonge leeftijd op een heel goedkope en eenvoudige manier kunnen worden gemeten. Het is vervolgens mogelijk om jongeren met bepaalde problemen door een efficiënte begeleiding een betere toekomst te bieden."


Bron: Express.be
 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Managementtraining voor kleuters
 Sociale vaardigheden: cruciaal voor succes én aan te leren
 Zes zachte vaardigheden van de succesvolle projectmanager
 Actieve studenten succesvoller in carrière
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10