zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Meeste waterdrinkers weten niet dat zes glazen per dag optimaal gezond zijn

27 juli 2015 - Waterdrinkers drinken gemiddeld ruim vier glazen water (250 ml) per dag. Daarmee drinken ze minder dan gezond is.

Slechts een op de vijf waterdrinkers weet dat zes glazen (1,5 liter) door het Voedingscentrum wordt aanbevolen om de verliezen door ademhaling, zweten en urine te compenseren. 29 procent denkt dat dit meer glazen moeten zijn en 37 procent denkt juist dat het drinken van minder glazen gezond is. Waterdrinkers drinken vooral water om de dorst te lessen (68 procent) en om het vochtgehalte in het lichaam op peil te houden (62 procent). Deze en meer feiten staan in het Nationaal Wateronderzoek.



Vochtbalans
Raymond Gianotten, directeur Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) over voldoende drinken: "Voldoende drinken is essentieel voor het lichaam. Natuurlijk mineraalwater is een uitstekende en gezonde keuze om de vochtbalans op peil te houden. In deze zomermaanden is een goede hydratatie extra relevant. Door de warmte zweten mensen meer waardoor een goede vochtaanvulling nog belangrijker is."

Nederlanders zijn waterdrinkers
Nederlanders drinken gemiddeld twee soorten waters; kraanwater en natuurlijk mineraalwater zonder koolzuur. Daarnaast drinken ze ook wel eens natuurlijk mineraalwater met koolzuur (31 procent), natuurlijk mineraalwater met een vleugje smaak (29 procent) en water uit een watercooler (28 procent).

Natuurlijk mineraalwater handig om mee te nemen en lekker van smaak
Waterdrinkers die wel eens natuurlijk mineraalwater drinken, doen dit omdat ze het handig vinden om mee te nemen (60 procent) en omdat de smaak lekker is (40 procent). Daarnaast worden het gemak waarmee je het kunt koelen (27 procent) genoemd en het feit dat het ook in een koolzuurhoudende variant verkrijgbaar is (23 procent).

Natuurlijk mineraalwater voor onderweg, op vakantie en in de horeca
Men drinkt het liefst natuurlijk mineraalwater zonder koolzuur onderweg (45 procent) en op vakantie/in het buitenland (59 procent). Ook in de horeca is natuurlijk mineraalwater zonder koolzuur populair (38 procent), gevolgd door natuurlijk mineraalwater met een vleugje smaak (22 procent) en natuurlijk mineraalwater bruisend (21 procent).

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Tien tips om thuis duurzamer te leven
 Tips om productief te blijven tijdens een warme dag op kantoor
 Slechte mondverzorging heeft negatieve gevolgen voor carrière
 De Foodtrends voor 2015
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10