zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

‘RvC groeit toe naar andere organisatie commissariaat’

3 juli 2015 - Er is meer behoefte aan ruim­te naast en buiten de RvB. Volgens Nederlandse commissarissen is het wenselijk dat er meer dialoog komt met niet-RvB leden in de vervulling van hun rol als commissaris.

Dat blijkt uit het derde deel van het jaarlijkse Grant Thornton commissaris benchmarkonderzoek, waaraan dit jaar 216 commissarissen en vijf secretarissen van RvC’s deelnamen. De respons was daarmee dit jaar historisch hoog.


In dit deel van het onderzoek werd vooral ingegaan op de informatievoorziening aan de RvC en controle buiten de RvB. Daarbij werd ook aan­dacht geschonken aan de haalplicht van de RvC. In voorgaande jaren zijn al diverse signalen afgegeven door commissarissen dat controle buiten de RvB in toene­mende mate bespreekbaar wordt.

Inschakelen diensten der­den op initiatief van de RvC wordt bespreekbaar
Gemiddeld geven de commissarissen aan dat zij meer behoeften hebben aan signalen/informatie uit de organisatie dan alleen maar via de RvB. Dit vertaalt zich in meer rechtstreekse contacten met anderen dan de RvB (zowel in de vergaderkamer als op de ‘werkvloer’). Maar ook beginnen de commissarissen in toenemende mate de schroom af te werpen om gebruik te maken van diensten van derden voor het uitoefenen van hun taak. Gemiddeld wordt het op eigen initiatief gebruik maken van diensten van executive searchbureaus als wenselijk gezien door de commissarissen, evenals het inschakelen van een specialist op het gebied van het evalueren van het functioneren van RvC’s. Deze signalen samen met enige andere ontwikkelingen (o.a. toenemend tijdsbeslag van commissariaat) zijn wellicht een voorbode van een andere invulling en organisatie van de taken van de RvC. Praten met ‘klagende klanten’ zien commissarissen nog niet zo zitten, maar met een manager die ongewenst weggaat, willen ze wel een gesprek hebben.

Klassiek beeld over de positie van de secretaris van de RvC
Het wenselijke beeld van de secretaris van de RvC maakt nog steeds een wat klassieke indruk. De secretaris moet ervoor zorgen dat de formele punten op de agenda komen en schrijft mede het verslag van de RvC voor het jaarverslag. Ook draagt de secretaris zorg voor de follow up van de door de RvC aan de RvB gestelde vragen, de informatievoorziening aan de RvC, en het introductie­programma voor nieuwe commissarissen. Verder is de secretaris de corporate governance expert van de organisatie. De bijdrage van de secretaris aan de evaluatie van het functioneren van de RvC behoeft wel een verbetering, zo melden de Nederlandse commissarissen.

Risicomanagement
Volgens Bart Jonker, partner bij Grant Thornton, is het bemoedigend dat commissarissen het wenselijk vinden dat in het kader van het risicomanagement jaarlijks aandacht wordt geschonken aan het volwaardig kunnen functioneren in geval van calamiteiten. "Daarmee lijkt een soort jaarlijkse stresstest voor de RvC opportuun". "Verder zien we dat de one tier constructie (bestuur en toezicht in één orgaan verenigd) het in het algemeen nog moet afleggen tegen de two tier constructie (bestuur en toezicht gescheiden). Een onafhankelijk keurmerk voor de samenstelling van de RvC wordt nog afgewezen maar commissarissen onderkennen wel dat benchmarkgegevens waardevol kunnen zijn bij de evaluatie van het functioneren van de RvC."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Vier redenen waarom het nieuwe werken beter is
 Skillspaspoort gaat cv vervangen
 “Digitale les heeft positieve invloed op prestaties leerlingen”
 

Gerelateerde nieuwsitems

 'Evaluatieproces RvB vereist inhaalslag'
 RvC: werkgeversrol werd dit jaar leidend
 Commissaris anno 2013: ‘Evaluatie moet nu echt beter’
 'Stel ook RvC financieel aansprakelijk bij falen bestuur'
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
White paper: Segmentatie en profielverrijking in e-mail marketing
Je weet ongetwijfeld dat gesegmenteerde mailings beter aansluiten op je lezerspubliek en om die reden betere ratio’s scoren, maar waar moet je beginnen? Laat dit Spotler white paper je inspireren en op weg helpen.
Download het white paper
 
Lees verder
Geregistreerde Nederlandse elektrische auto's groeit alsmaar door
reacties
(Wanneer) geven we elkaar weer een hand? (1) 
Digital nomad heeft behoefte aan persoonlijk contact met community (2) 
Autobezit voor Nederlanders nog belangrijker in coronatijden (1) 
Helft Nederlanders nog nooit overgestapt van autoverzekering (1) 
Helft bedrijven heeft moeite met datamanagement (1) 
Ook Renault en Nissan snijden in prijzen elektrische auto's (1) 
Vier op de tien vinden klantenservice financiële dienstverleners ondermaats  (2) 
top10
Pandemie heeft drastische gevolgen voor werk en inkomen Millennials en Generatie Z
Iedereen aan de slag, aan de slag voor iedereen
Welke HR-banen verschijnen de komende tien jaar?
De toetsstenen voor leiderschap in vier criteria
De onstuitbare opmars van de barcode in het dagelijks leven
Wat zijn de regionale gevolgen van corona?
Platform de Toekomst van Arbeid geeft boost aan hervormingen werken, leren en sociale zekerheid
Nauwelijks beweging in de luchtvaart in mei
CEO’s moeten technologie in hun DNA hebben om succesvol te zijn
Thuiswerker is zich tijdens lockdown meer bewust geworden van cybersecurity
meer top 10