zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Van Apple-goeroe tot eilandhopper: de beste zomerbanen top tien

22 juni 2015 - Het aftellen is begonnen. Nog een paar weken en dan gaat de zomervakantie van start. Het aantal vacatures voor vakantiewerk steeg in mei met 40,7 procent ten opzichte van vorig jaar.

Wat zijn de zomerbanen die goed verdienen en ook nog eens heel goed staan op het cv? 


YoungCapital zet ze op een rij in de Beste Zomerbanen Top Tien.

1. Apple-goeroe op afroep
Mensen die problemen hebben met hun MacBooks en iPhones: geen nood! De tech-wizard is al onderweg. Hij gaat per fiets of per auto bij mensen thuis langs om hun Apple-apparaat te installeren of te repareren.

2. Franstalige klantenservicemedewerker in Lyon
De perfecte vakantiebaan: op vakantie én aan het werk! De klantenservicemedewerker in Lyon is voor Nederlandse vakantiegangers met autopech het aanspreekpunt. Hij heeft contact met gestrande reizigers, garages, sleepdiensten en autoverhuurders. Dankzij zijn service wordt iedereen zo snel mogelijk weer op weg geholpen.

3. Eilandhopper
Uitwaaien op de Waddeneilanden? Neem dan een zomerbaan als ‘eilandhopper’. Bijvoorbeeld als flyeraar op het Oerol Festival op Terschelling of als hotelmedewerker op Ameland. In de vrije tijd kan de eilandhopper lekker door de duinen struinen. 

4. Webshop-orderpicker
Vandaag besteld, morgen in huis, dat is het devies van de meeste webwinkels. Maar wie zorgt ervoor dat een online aankoop zo snel in huis is? De webshop-orderpicker. Die weet in enorme magazijnen razendsnel de juiste bestellingen te vinden.

5. EPD-specialist
Ziekenhuizen zijn op zoek naar gemotiveerde talenten die ziekenhuismedewerkers alle ins en outs kunnen vertellen over het nieuwe elektronisch patiëntendossier (EPD). De EPD-specialist werkt samen met de artsen en verpleegkundigen in het ziekenhuis, zodat hij direct antwoord kunt geven op vragen.

6. Studentchauffeur
Autofans opgelet! Een bekend autoleasebedrijf zoekt studentchauffeurs die zich bezig willen houden met het inspecteren, reinigen, afleveren en ophalen van auto’s. De hiker verdient harde euro’s in blinkende wagens. Van middenklasser tot luxemodel, ofwel: de kans om in een Porsche te rijden!  

7. Excel-expert
Rekenwonders en cijferfanaten kunnen deze zomer hun slag slaan. Veel bedrijven zien de zomer als hét moment om een administratieve inhaalslag te maken. Een administratief medewerker bij een grote naam in de muziekindustrie houdt zich bezig met de dataverwerking in een nieuw systeem. Nauwkeurigheid en een zelfstandige werkhouding zijn vereist.

8. Fuifnummer in een pretpark 
In de zomer hebben diverse pret- en vakantieparken kandidaten nodig die het leuk vinden om bij attracties te assisteren. Bang voor achtbanen? Dan zijn er ook tal van horecafuncties in parken of bij beurzen en evenementen voorhanden. 

9. Talenwonder bij internationaal kledingmerk
Kandidaten met een talenknobbel kunnen deze zomer aan de slag bij een internationaal kledingmerk. Als klantenservicemedewerker staat hij of zij klanten in het Engels, Frans of Duits te woord en behandelt hij/zij hun vragen over de orderstatus en retourzendingen. 

10. Een eigen ijscoscooter
Tijdens de hete zomerdagen snakken een hoop mensen naar een ijsje. De ijsscooter brengt verkoeling! In Apeldoorn rijdt een speciale ijscoscooter door de stad.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Werkgevers volop op zoek naar vakantiekrachten
 Vakantiebaan is cruciaal voor carrière
 Vraag naar vakantiekrachten toegenomen
 Studenten willen vooral uitdagend vakantiewerk
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10