zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Elf Nederlandse organisaties op lijst Europa´s Best Workplaces

5 juni 2015 - Great Place to Work maakte gisteren voor de dertiende keer de 100 Best Workplaces van Europa bekend.

Het afgelopen jaar deden 2.330 Europese organisaties mee aan het Great Place to Work onderzoek in negentien landen. Hiervan mogen vanaf vandaag 100 organisaties zich een Best Workplace van Europa noemen. Binnen deze selecte groep van werkgevers staan dit jaar elf Nederlandse organisaties. Het rapport en de lijst van 100 Best Workplaces in Europa wordt bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse Great Place to Work award ceremonie, dit jaar in Luxemburg.



De groep hoogst scorende Nederlandse organisaties bestaat uit negen multinationals, met NetApp, leverancier van IT storage oplossingen, op de toppositie. Daarnaast vallen twee Nederlandse organisaties in de categorie 50-500 medewerkers op: &samhoud consultancy staat op positie vijf en ICM opleidingen & trainingen staat op positie 31.

Onderzoeksrapport 'The Basics and Beyond'
Goed werkgeverschap in Europa komt neer op het hebben van een goede basis én meer doen dan van wat er vanuit die basis van de werkgever wordt verwacht. Op basis van 270.000 antwoorden uit het medewerkersonderzoek van de 100 besten blijkt dat eerlijkheid, oprechtheid en medewerkers middelen geven die zij nodig hebben om hun werk te doen, belangrijke factoren zijn voor goed werkgeverschap. Zij creëren, onder andere, een psychologische en emotioneel gezonde werkomgeving, met een cultuur van plezier en waar medewerkers actief worden betrokken bij organisatiebeslissingen.
Deze kernwaarden vormen tevens de hoofdlijnen in het onderzoeksrapport The Basics and Beyond, dat gisteren als onderbouwing van de totstandkoming van de 100 Best Workplaces van Europa werd gepubliceerd. Voor het gehele rapport, inclusief de complete lijst van de Beste Werkgevers van Europa en een verantwoording van de onderzoeksmethodologie 2015 kijk op www.greatplacetowork.nl.

Vaderschapsverlofregeling bij &samhoud valt op in Europa
Het rapport bevat ook commentaar van CEO´s, achtergrondverhalen van enkele Best Workplaces waaronder een uitgebreid interview met &samhoud consultancy dat haar visie en waarden in alle aderen van de organisatie en medewerkers laat stromen. Het consultancy bureau staat dit jaar wederom op een toppositie in de Europese lijst. Het is de vierde keer dat het consultancy bureau op de Small & Medium lijst staat, zij stimuleren een goede werk-privé balans, bijvoorbeeld door (uniek in Nederland) twee maanden vaderschapsverlof en een bonus voor het niet gebruiken van je telefoon in de vakantie. Daarnaast lopen ze voorop in medewerkersparticipatie.

Europa ten opzichte van andere werelddelen
Naast de Europese Best Workplaces maakt Great Place to Work ook lijsten bekend in Noord-Amerika, Latijns-Amerika en Azië. Goed werkgeverschap in Europa scoort hoger dan in de andere werelddelen op het gebied van eerlijkheid (85 procent) (gelijkheid van beloning en afwezigheid van discriminatie) en kameraadschap (90 procent) (gevoel van verbondenheid en plezier).

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Hoogopgeleide switcht van baan uit verveling
 Relatie manager - medewerker onder druk
  Flexibiliteit: essentieel in veranderende werkomgevingen
 Finance professionals willen van werkgever wisselen
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10