zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Het vakantiegeld is binnen: we kunnen klussen

21 mei 2015 - Het vakantiegeld staat binnenkort weer op de rekening. Wat doen Nederlanders ermee? Hoewel het meeste vakantiegeld besteed wordt aan de vakantie, de spaarrekening of het aflossen van schulden, wordt vakantiegeld ook gebruikt om in huis te klussen.

Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van Honeywell, uitgevoerd door Multiscope .Twaalf procent van de ondervraagde Nederlanders investeert het vakantiegeld in de verbetering van de woning. Van hen spendeert meer dan de helft het geld voornamelijk aan woningonderhoud, zoals schilderwerk. Op nummer twee staat het verduurzamen van de woning. Ten slotte besteden mensen hun vakantiegeld graag aan een uitbouw, zoals een dakkapel.Centrale verwarming
Maar liefst 44 procent van de 'vakantiegeldklussers' denkt bij het klussen niet na over de consequenties voor de centrale verwarming. Dit is opvallend, omdat meer dan driekwart van de ondervraagden aangeeft dat energieverbruik een belangrijke rol speelt bij het investeren in de woning.
Gemiddeld is de verwarming goed voor 55 procent van de energierekening . Regel daarom de verwarming op elk gewenst moment op afstand en volg de bespaartips van Milieu Centraal op. Dan bespaart u per jaar gemiddeld 22 procent, ofwel 275 euro, op gasverbruik voor de verwarming. Dat is bijvoorbeeld mogelijk met een connected thermostaat, die vijf van de zes bespaartips automatisch toepast. Met slimme zoneregeling loopt de jaarlijkse besparing gemiddeld zelfs op tot 37 procent, ofwel 460 euro.
 
Zomer
Honeywell adviseert om juist in de zomer energiebesparende oplossingen te overwegen. Want als u aanpassingen aan de verwarmingsinstallatie moet doen en u zit even zonder warmte, is dat nu veel comfortabeler dan in hartje winter. Dus vergeet bij bijvoorbeeld het uitbouwen van uw woning de centrale verwarming niet. Het kan namelijk zijn dat een extra radiator of thermostaat noodzakelijk is. Of misschien heeft u de wens de nieuwe ruimte, zoals een werkkamer, apart van de rest van het huis te verwarmen.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vakantiegeld valt voor meeste inkomens fors lager uit
 Nederlanders kunnen duizenden euro's extra vakantiegeld tegemoet zien
 Een derde Nederlanders wil vakantiegeld besteden aan zonnepanelen
 Huiseigenaar steekt vakantiegeld in eigen huis
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10