zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Een derde Nederlanders wil vakantiegeld besteden aan zonnepanelen

16 mei 2014 - Veel mensen willen wel zonnepanelen, maar zien de aanschafkosten als een te groot obstakel. Het vakantiegeld dat in mei wordt uitgekeerd blijkt een uitkomst. Maar liefst 37 procent van de Nederlanders is bereid het vakantiegeld te investeren in zonnepanelen.

Dat blijkt uit onderzoek van HIER bespaart onder 2.834 respondenten via Peil.nl.Jongeren besteden vakantiegeld eerder dan ouderen aan zonnepanelen
Een opvallende uitkomst uit het onderzoek is dat hoe jonger de respondenten zijn, hoe positiever zij tegenover zonnepanelen en het aanwenden van vakantiegeld voor duurzame investeringen staan. Ruim de helft van de 18 tot 24-jarigen is bereid zijn vakantiegeld aan zonnepanelen te besteden tegenover 29 procent van de 55-plussers.
Bart de Voogd, algemeen directeur van het HIER klimaatbureau: "Wij merken dat steeds meer Nederlanders bewuste keuzes willen maken, maar dat ze aanhikken tegen kosten én dat ze niet goed weten waar ze het beste kunnen besparen."

Aanschafkosten grootste obstakel
Uit het onderzoek blijkt tevens dan ruim 40 procent van de Nederlanders zonnepanelen wil. De grootste reden om geen zonnepanelen aan te schaffen is echter de aanschafinvestering. Ruim een kwart van de ondervraagden vindt zonnepalen nu nog te duur. De Voogd: "Zonnepanelen zijn een goede investering. De panelen gaan twintig tot vijfentwintig jaar mee, terwijl u ze in ongeveer tien tot vijftien jaar hebt terugverdiend. Wanneer u daarnaast ook nog eens slim omgaat met apparaten en energieslurpers in huis vervangt, gaat uw elektriciteitsrekening serieus omlaag." Een gemiddeld huishouden betaalt jaarlijks ruim 800 euro aan stroom. Tien zonnepanelen verlagen de stroomkosten met ongeveer 500 euro.

 
 Doorsturen   4 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Multinationals stappen steeds vaker over op zonne-energie
 Huiseigenaar steekt vakantiegeld in eigen huis
 Nederlander draagt vakantiegeld naar webwinkels
 Meeste vakantiegeld gaat naar spaarrekening
 
 
reacties
 
Jaap  |   | 
19-05-2014
 | 
08:25 uur
Zonnepanelen zijn inderdaad een goede investering.
Echter vind ik de terugverdientijd die hierboven staat te lang. Zonnepanelen heb je op dit moment tussen de 7 en de 10 jaar wel terugverdiend. Dit varieert natuurlijk wat voor soort dak u heeft (helling, oriëntatie en obstakels zoals bomen)

Op dit moment kan iedere particulier ook nog eens zijn BTW op de zonnepanelen terugvragen. Dat is 21% BTW op de materialen en 6% op de arbeid.

Een duidelijke instructie voor de BTW kan je vinden op (Klik hier) Hier staat een duidelijke instructie over de BTW

(Klik hier)

Albert Bakker  |   | 
19-05-2014
 | 
13:41 uur
Zonnepanelen zijn inderdaad een goede investering maar de gemiddelde terugverdientijd is hier te lang aangehouden. Ook wanneer je meeneemt dat de ovmormer tussen de 10-18 jaar vervangen moet worden kun je al door goed te zoeken en bij een optimaal geinstalleerd systeem een terugverdientijd halen van 6 jaar. Zonder de BTW teruggaaf die op dit moment nog mogelijk is.
BHJ Mooibroek AA RAB | ACMO Accountants + Belastingadviseurs  |   | 
26-05-2014
 | 
09:58 uur
Dat 1/3 van de Nederlanders bereid zijn om hun vakantiegeld aan te wenden voor de aanschaf van zonnepanelen, is een hoog percentage.
Maar gegeven de onzekerheden over de traditionele energiebronnen (olie en gas) en wegens de duurzaamheid, zijn we blij met de opkomst van deze investeringen. De teruggave van Btw (omzetbelasting) verkort de terugverdientijd.
Deze teruggave kan men ook uitbesteden. Daartoe verwijs ik naar de link in mijn naam.
Barry Mooibroek
Veronica Vleugels  |   | 
23-01-2018
 | 
10:16 uur
Grappig artikel. Ben zelf informatie aan het verzamelen over zonnepanelen. Lees hier dat Nederlanders vakantiegeld eraan willen besteden. Lees net hier een artikel dat het financieel voordeel van zonnepanelen voor Nederlanders belangrijker is dan het milieu.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10