zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Tien redenen om eindgebruiker centraal te stellen bij migratie naar Windows 10

4 mei 2015 - Microsoft wil binnen drie jaar op meer dan een miljard apparaten Windows 10 hebben. Dat zei Terry Myerson, Vice President of Operating Systems bij Microsoft, tijdens de keynote op de eerste dag van de Microsoft conferentie Build.

Migratie naar Windows 10 wordt een grote uitdaging voor bedrijven, met name omdat vaak hun hele IT-infrastructuur is opgebouwd rond oude Windows-versies. Door gebruik te maken van user environment management technologie en de eindgebruiker centraal te zetten bij de migratie kunnen bedrijven eerder profiteren van de voordelen van Windows 10. AppSense geeft daarom een top tien van redenen waarom user environment management gericht op de eindgebruiker noodzakelijk is voor een soepele Windows 10 migratie.


 
Top tien redenen waarom user environment gericht op de eindgebruiker noodzakelijk is voor Windows 10 migratie

1.
Reduceer tijd, kosten en complexiteitMet user environment management kun je alle aspecten van de eindgebruiker loskoppelen van het bestaande platformbeheer en deze centraal beheren. Hierdoor kunnen gebruikers simpelweg opnieuw inloggen op de nieuwe Windows 10 desktop zonder handmatige interventies. Het is aangetoond dat dit de duur en kosten van een migratie met 33 procent vermindert.
 
2. Automatiseer de migratie van de gebruiker
Met user environment management verzamelt een automatische migratie modus de benodigde informatie op de achtergrond. Terwijl de gebruiker effectief blijft werken, is de informatie automatisch gereed en klaar om teruggezet te worden. Dit kan zelfs in App-V applicaties. 

3. Een naadloze gebruikservaring en een verbeterde productiviteit
User environment management zorgt voor dezelfde vertrouwde en gepersonaliseerde omgeving bij alle gebruikers, ongeacht of gebruikers werken in Windows 7, Windows 8 of Windows 10. Het werk gaat gewoon door terwijl de systemen worden geupgrade.

4. Reduceer de eisen van de VDI infrastructuur en de kosten
User management management maakt het mogelijk losse en gedeelde Windows 10 images automatisch te configureren en te personaliseren voor iedere gebruiker. Hierdoor leggen samengevoegde desktop images een kortere virtuele weg af, in plaats van het continue samenvoegen van images voor iedere gebruiker. Dit reduceert de infrastructuur, de opslag en beheerkosten.

5. Maak een heterogene omgeving mogelijk tijdens de migratie
Zeer weinig organisaties kunnen een migratie van de gehele omgeving in één nacht verwezenlijken. Inplaats daarvan worden verschillende onderdelen en locaties binnen de organisatie in fases gemigreerd. Alleen user environment stelt besturingssystemen in staat om naast elkaar te bestaan. Hierdoor kunnen gebruikers werken tussen verschillende platforms.

6. Snelle doorvoering van Windows 10 in de gehele organisatie
Met alle specifieke informatie van de gebruikers op het centrale punt in het user environment platform kunnen de instellingen snel worden ingezet op iedere nieuwe Windows 10 desktop. Het maakt hierbij niet uit hoe deze wordt geleverd of waar data vandaan gehaald wordt.

7. Adopteer een migratie aanpak in fases
Een gefaseerde aanpak helpt om de focus van de migratie op de organisatie te vestigen. Wanneer de eindgebruiker centraal staat, kunnen individuen en groepen van gebruikers selectief worden gemigreerd in uw eigen tempo.

8. Migreer mobile en roaming user vanaf een centraal punt
Organisaties ondersteunen vandaag de dag duizenden gebruikers die bestanden roamen wanneer ze buiten kantoor zijn. Het is extreem ingewikkeld om alle gegegevens te migreren omdat deze verbonden zijn met verschillende devices. User environment management elimineert deze uitdaging door alle informatie te ontkoppelen, zelfs van offline devices.
 
9. Vervang legacy scripts en stroomlijn groepsbeleid
Legacy scripts om in te loggen en group policies zorgen voor een grotere complexiteit en zijn nog steeds een oorzaak voor lange login tijden. User environment management centraliseert en vermindert deze complexiteit en kan group policies centraal beheren en deze selectief toe passen afhankelijk van de gebruiker of diens desktop.

10. Voeg applicatie virtualisatie toe aan de migratie strategie
Applicatie virtualisatie zorgt voor een centraal management van de applicaties en biedt gereduceerde kosten binnen een gestroomlijnde Windows 10 omgeving. Net als een OS migratie, verzekert User environment management de migratie van gepersonaliseerde en geconfigureerde instellingen van de huidige applicatie naar de nieuwe gevirtualiseerde App-V applicaties.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Android komt naar Windows
 Tip: bouw XP nu af
 Bedrijven slaan ook Windows 7 over
 Windows Mobile niet zonder gevaar
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10