zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werknemers denken niet aan roamingkosten bij telefoon van de zaak

13 april 2015 - Werknemers houden geen rekening met dure roaming kosten voor het gebruik van mobiel internet en bellen in het buitenland. Dit blijkt uit onderzoek van onderzoekbureau Drenthe onder 680 bedrijven uit heel Nederland in opdracht van Mobielvergelijken.nl.

Werknemers die af en toe in het buitenland zijn voor bijvoorbeeld een vakantie of een dagje uit houden totaal geen rekening met de hoge roamingkosten in tegenstelling tot de frequente zakenreiziger of consument.


Werknemers denken totaal niet aan kosten
Van de werknemers die hun zakelijke telefoon meenemen op bijvoorbeeld vakantie zegt 65 procent totaal geen rekening te houden met dure kosten in het buitenland. Ook geven ze aan nooit te kijken naar speciale bundels om goedkoper te kunnen bellen of internetten. Vaak denkt men gemakkelijk ‘de baas betaalt toch de rekening’. Een klein deel zestien procent neemt zijn zakelijke telefoon niet mee naar het buitenland en het overige deel zegt goed rekening te houden met de hoge kosten.
Consumenten denken daar overigens zelf heel anders over, doordat ze de rekening zelf moeten betalen schakelt 33 procent van de consumenten de data roaming functie of het toestel volledig uit. De overige reizigers geven aan absoluut te denken aan de hoge kosten.

Europese druk uitkomst voor bedrijven
Doordat de Europese Commissie zich inzet voor het verlagen dan wel afschaffen van de roaming kosten neemt het belgedrag toe in het buitenland. Doordat werknemers zich slecht verdiepen in de kosten van bellen en internetten in het buitenland hebben met name bedrijven voordeel bij een verlaging dan wel afschaffing van de roaming kosten.
De verwachting is dat het in 2016 verplicht wordt voor providers om hun klanten in de gehele EU dezelfde tarieven in rekening te brengen als in eigen land. Hierdoor zullen bedrijven en consumenten minder snel voor verrassingen komen te staan.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

  Jongeren Europa luiden noodklok om netneutraliteit
 Kwart zakenreisbudget gaat naar eten, entertainment, roaming en vervoer
 Bestuurders verkiezen nieuwste telefoon boven besparing
 Zakelijke telefoniemarkt is klaar voor click-to-dial
 
 
reacties
 
Dennis van Hulst  |   | 
1-10-2015
 | 
16:47 uur
Toch raar dat 65 procent van de werknemers absoluut geen rekening beweert te houden, als je bedenkt dat de afgelopen jaren hoge ramingskosten in het buitenland diverse malen in het nieuws geweest is.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10