zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Innoveerders gezocht voor deelname ontwikkeling ISO-richtlijnen innovatiemanagement

12 februari 2015 - Management van innovatie geldt als sleutel voor succes wanneer het gaat om competitieve, economische en technologische prestaties. Bovendien is het essentieel voor het tackelen van duurzame en maatschappelijke uitdagingen.

Mondiaal zijn innoveerders uit meer dan 25 landen gestart met het delen van best practices en het ontwikkelen van ondersteunende ISO-richtlijnen voor innovatiemanagement. NEN zoekt belanghebbenden die betrokken willen zijn bij dit (inter)nationale netwerk, bereid zijn inzichten te delen en mee willen werken aan de ontwikkeling van de richtlijnen.



Belang van innovatie 
Uit onderzoek van het ING Economisch Bureau en Deloitte is gebleken dat middelgrote bedrijven steeds meer belang hechten aan innovatie. Bedrijven geven 0,5 tot 3,0 procent van de omzet uit aan innovatie en betrekken steeds vaker hun klanten bij het gehele innovatieproces. Tijdgebrek blijkt echter een belangrijke drempel voor innovatie. Dit kan voorkomen worden door een betere organisatie van structuur, planning en verantwoordelijkheden. Aangezien innovatie steeds vaker in allianties plaatsvindt, is een effectieve samenwerking en afstemming essentieel.
De nieuwe ISO-richtlijnen spelen hier op in en bieden organisaties ondersteuning bij het opzetten van een eigen systeem voor innovatiemanagement dat ook gericht is op samenwerking met partners. Tevens worden richtlijnen ontwikkeld voor gemeenschappelijke taal, methodieken, self-assessment en tools ter bevordering van innovatie. Hiermee wordt een ‘level playing field’ gecreëerd waarin grote èn kleine partijen effectief samenwerken, ook over grenzen en culturen heen.

Nederlandse aansluiting mogelijk maken
Tijdens een onlangs georganiseerde informatie-/discussiemiddag bevestigde een meerderheid van de deelnemende bedrijven de behoefte aan ondersteunende richtlijnen en participatie vanuit Nederland. NEN zoekt daarom belanghebbenden voor de oprichting van een Nederlandse normcommissie ‘Innovatiemanagement’. Uniek voor dit traject is dat er verschillende vormen van betrokkenheid zijn. Naast actieve participatie in de normcommissie is het ook mogelijk om in de rol van ‘follower’ of ‘supporter’ de ontwikkelingen te volgen en de Nederlandse deelname mede mogelijk te maken. Meer informatie hierover is te vinden op de projectpagina van NENCrowd.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Topbestuurders en motieven voor innovaties nog steeeds gewantrouwd
 Samenstelling consortia mede bepalend voor innovatieve slagkracht
 Innovatieve bedrijven positiever over groei
 Slimme technologie leidt tot doorbraken in alle economische sectoren
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10