zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Economisch vertrouwen neemt toe; meer huizen verkocht

10 juni 2014 - De positieve ontwikkelingen op de huizenmarkt zijn in mei onverminderd zichtbaar. Er werden 15.000 woningverkopen gerealiseerd. Fors meer dan dezelfde maand vorig jaar en slechts 2000 verkopen minder dan de altijd populaire maand april.

Het aantal bezichtigingen lag met 180.000 zelfs twintig procent hoger dan een maand eerder. Ten opzichte van vorig jaar een stijging van ruim 150 procent. Dit blijkt uit de woningmarktindicator van Makelaarsland. In 2014 zien we een aanhoudende positieve lijn in het aantal huizenverkopen. Deze trend is al vanaf 2013 zichtbaar en het lijkt erop dat de huizenmarkt zich steeds beter gaat ontwikkelen gezien het groeiend aantal bezichtigingen.



Gunstige situatie
Jeroen Stoop van Makelaarsland: "Wij merken dat woningzoekers die het nieuwe woningaanbod dagelijks in de gaten houden nu direct actie ondernemen en de vruchten plukken van de gunstige situatie op de huizenmarkt. De rente is bijzonder laag en de prijzen zijn in grote delen van het land flink gedaald en nu gestabiliseerd. Het komt steeds vaker voor dat populaire huizen weer binnen enkele weken verkocht zijn, waardoor woningzoekers met een afwachtende houding naast het net vissen. Verkopers doen er overigens wel verstandig aan om niet met een te optimistische vraagprijs de markt op te gaan. Het aanbod is op dit moment nog steeds groter dan de vraag."

Onderzoek koopbereidheid woningmarkt
De trend op de huizenmarkt is sterk afhankelijk van het vertrouwen onder woningzoekers. Makelaarsland ondervroeg afgelopen week 4.500 bezichtigingsaanvragers naar hun koopintentie:
- De meeste woningzoekers hebben concrete aankoopplannen. 81 procent wil zo snel mogelijk een huis aankopen, het liefst nog in 2014;
- Een groeiende groep woningzoekers verwacht dat de huizenprijzen in 2014 stabiliseren (52 procent) of stijgen (33 procent);
- Potentiële kopers verkiezen een koopwoning boven een huurwoning, omdat een koopwoning een goede investering is (42 procent) en zorgt voor lagere woonlasten (22 procent).

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Huizenmarkt populair in april
 Aantal koopwoningen van minder dan een ton verdubbeld
 Meeste huizenverkopen sinds uitbreken crisis
 Huizenmarkt klaar voor 2014
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10