zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Bedrijven moeten niet op Europa wachten voor ze verantwoordelijkheid nemen

29 januari 2015 - Gisteren was het Data Protection Day, de Europese Dag van de Databescherming. Belangrijk, want informatie is tegenwoordig de levensader van het bedrijf.

Europa heeft dan ook de mond vol van stevige databeschermingswetten en –regels, maar de invoer laat vooralsnog op zich wachten.


"Professionele organisaties moeten een voorschot nemen op die wetgeving," stelt Iron Mountain. " Want goed informatiebeheer is zondermeer essentieel voor een verantwoorde en gezonde bedrijfsvoering."

MVO
Strikt omgaan met vertrouwelijkheden en de persoonlijkheidsfeer van klanten, burgers, leerlingen en cliënten, is een vorm van het maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo), waarbinnen mens, milieu en winst gedrieën centraal staan. Daarnaast levert een datalek ook zonder boetes grote bedrijfsrisico´s en reputatieschade op. En in het huidige informatietijdperk, behoren vertrouwelijke data nu eenmaal tot de belangrijkste kapitaalgoederen.
 
Adviesrapport
Iron Mountain publiceert daarom een rapport dat bedrijven, organisaties en overheden adviseert over de consequenties van de aanstaande wet- en regelgeving, en dat de belangen, en de mogelijkheden tot het beschermen van waardevolle informatie op alle fronten toelicht. Het complete databeschermingsplaatje daarbij, omvat:
  • EU-boetes en -maatregelen
  • MVO / bescherming van de persoonlijkheidssfeer
  • Bedrijfsrisico´s / concurrentieschade
  • Reputatieschade / klantvertrouwen
  • Gemiste zakelijke en innovatiekansen
Europese regelgeving
De in 2012 voorgestelde nieuwe Europese wet- en regelgeving met betrekking tot gegevensbescherming, vervangt de bestaande EU Data Protection Directive 95/96 uit 1998, maar heeft nog steeds geen concrete vorm aangenomen. Daardoor hebben maar weinig bedrijven de benodigde activiteiten ondernomen om er klaar voor te zijn.
Maar nu informatie de echte levensader van bedrijven, organisaties en overheden is geworden, is het van groot belang de verantwoordelijkheid te nemen om die waardevolle data, informatie en kennis te koesteren, beschermen en archiveren – met of zonder Europa.

Actie
"Vele zijn niet voorbereid en dat kan significante gevolgen hebben, want de voorgestelde wet- en regelgeving is stevig, en het effect daarvan zal wereldwijd worden gevoeld," zegt Jeroen Strik van Iron Mountain. "De slepende EU-wetshervorming ondermijnt de actieve bescherming van informatie. Iron Mountain waarschuwt de nodige stappen nu al te nemen. Nu is er nog wat tijd en de ruimte, en nu boekt u al die bijkomende voordelen, die veel verder gaan dan alleen aan de regels te voldoen."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 CBP: nog steeds zorgen over privacy bij decentralisaties
 'Grootste hack ooit' vraagt om geïntegreerde aanpak
 'Meer privacywaarborgen noodzakelijk bij toepassingen big data'
 Meer security incident-meldingen in 2013
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10