zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Waarom gebruikerservaring een belangrijk onderdeel vormt van uw mobiliteitsstrategie

12 januari 2015 - Het is geen geheim dat mobiliteit en BYOD de manier waarop mensen werken en organisaties hen daarbij ondersteunen behoorlijk hebben veranderd.

Er bestaan echter hardnekkige misverstanden over deze ontwikkelingen: mobiliteit is veel meer dan werknemers op afstand toegang bieden tot bedrijfsmiddelen en mobiele devices worden door veel bedrijven ten onrechte gezien als ‘gadgets’. Dat stelt Peter van Leest, Country Manager Nederland van Citrix, die deze als volgt schreef: "Daarmee doet u smartphones en tablets tekort: ze worden tegenwoordig voor bijna elke professionele toepassing gebruikt en kunnen de productiviteit verhogen. Daarom is het hoog tijd voor een mobiliteitsstrategie; als uw organisatie daar nog niet over beschikt, dan is het verstandig om daar nu over na te gaan denken."



Uitdagingen 
Van Leest: "De implementatie van een mobiliteitsstrategie brengt nog wel een aantal uitdagingen met zich mee voor de IT-afdeling. Om medewerkers optimaal gebruik te kunnen bieden van hun mobiele devices, is het belangrijk dat de IT-afdeling hen de mogelijkheid biedt om naadloos en eenvoudig toegang te krijgen tot hun apps en data – op elk soort apparaat. Werknemers verwachten op het werk dezelfde vrijheid en gebruiksgemak als ze in hun privéleven hebben.
Gebruikservaring is daarmee misschien wel het belangrijkste onderdeel van elke mobiliteitsstrategie. Door de behoeften en voorkeuren te inventariseren, kunt u inspelen op de wensen die er zijn, wat op de lange termijn tijd en geld bespaart. Dit voorkomt extra inspanningen van de IT-afdeling, maakt uw organisatie productiever en efficiënter en zorgt voor tevreden werknemers."
 
Onverwachte functionaliteiten
Van Leest: "Voor een optimale gebruikerservaring is het belangrijk om goed na te denken over manieren waarop u werknemers meer kunt bieden dan ze verwachten en functionaliteiten beschikbaar kunt stellen waar ze zelf misschien niet eens aan dachten." Zo kunt u:
  • Werknemers op ieder device toegang geven tot hun apps en data met volledig gepersonaliseerde instellingen, zodat ze meteen aan de slag kunnen;
  • Werknemers meer zelf laten doen, door te zorgen voor zelfbedieningsbeheer voor elke app die ze gebruiken (gehost, mobiel of SaaS). Via een eigen app store van uw bedrijf hoeven ze zich maar één keer aan te melden en kunnen ze elke applicatie op al hun devices gebruiken;
  • Gebruikers voorzien van gedeelde thin clients of andere zakelijke devices waar ze eenvoudig naar kunnen overschakelen wanneer bepaalde apps (om veiligheidsredenen) zijn uitgeschakeld op hun eigen toestel;
  • De toegestane functionaliteit van devices definiëren per app, zodat mensen voor sommige apps nog steeds gebruik kunnen maken van de camera, printen en lokale dataopslag, zelfs als de IT-afdeling die functies voor andere apps moet uitschakelen;
  • Het eenvoudig maken om bestanden te delen te synchroniseren op ieder device en om data te delen met derden, door het sturen van een link.
Strategie in overleg 
Van Leest: "Door uw mobiliteitsstrategie te ontwikkelen in overleg met gebruikers, kunt u goed inspelen op hun behoeften. Pas als u weet welke verwachtingen er leven bij het personeel kunt u bepalen aan welke verwachtingen de IT-afdeling moet voldoen. Dit kan zijn door het beveiligen van apps en data, de netwerktoegang te controleren en het voldoende beheren van devices."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Vijf tips voor een perfecte videosollicitatie
 Een beetje geluk in huis: welke bloemen u juist nú moet geven
 Houd continuďteit en vaart in samenwerkingsprojecten ondanks corona
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Bedrijven laten kansen mobiele strategieën onbenut
 Jonge werknemers omarmen mobiliteit. . .
 Uitgaven aan mobiele IT stijgen met 50 procent
 Cloud maakt mobiele workforce zonder zorgen mogelijk
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Bespaar tijd door je boekhouding online bij te houden
Op deze manieren kun je je werkkapitaal verruimen
Werknemer heeft geldproblemen, is dat jouw probleem als manager?
reacties
Huiseigenaren met hogere inkomens zitten er warmer bij (1) 
Explosieve groei in zoekvolume voor ‘werken op afstand’ (2) 
Philips Lighting gaat Nederlandse hockeyvelden verlichten (1) 
82 procent meer internetoverstappers door thuiswerk-situatie (1) 
Rabobank: Nederlandse economie in recessie (2) 
Zes tips om zo efficiënt mogelijk thuis te werken (1) 
Update: Dure dollar raakt Procter & Gamble (1) 
top10
Lichaamstaal in tijden van het coronavirus
Adviezen voor veilige verbindingen bij thuiswerken
Explosieve groei in zoekvolume voor ‘werken op afstand’
Opgepast: videobellen op eigen (privacy)risico
Nederlandse marketeer loopt voor op internationale collega’s maar zet niet door
Fors meer callcenters in Nederland
Nieuwe norm voor bedrijfscontinuďteitsmanagement
Onveilig thuiswerken: angst reëel dat toegang belangrijker wordt geacht dan security
Werkgevers wereldwijd hanteren empathische personeelsaanpak ten tijde van coronacrisis
Influencers onverminderd in trek bij adverteerders tijdens corona-crisis
meer top 10