zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Consument angstiger om over te stappen

31 december 2014 - De consument lijkt angstiger dan vorig jaar om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Tot die conclusie komt Pricewise. "We zien dat mensen wachten met overstappen tot het laatste moment," zegt directeur Hans de Kok.

"Ook krijgen we veel vragen over de soorten polissen, over hoe overstappen via een website gaat en over de diverse soorten polissen. Klanten geven vaak aan dat ze het ingewikkeld vinden om een goede keuze te maken." Pricewise verwacht de komende dagen wel een hausse aan overstappers. De Kok: "Je ziet de aantallen nu per uur oplopen. En de telefoon staat roodgloeiend. De eindsprint is nu echt begonnen."



Vergelijken
'Kan ik nog wel naar het ziekenhuis van mijn keuze?', 'Moet ik straks uren rijden naar het ziekenhuis dat is uitgekozen door je zorgverzekeraar?' Deze vragen komen dagelijks binnen op het call center van Pricewise. "Vergelijken kost niks," zegt zorgexpert Alies Huisbrink. En op de vergelijkingssites kunt u meteen zien of uw arts of fysiotherapeut een contract heeft met uw zorgverzekeraar." Huisbrink waarschuwt voor vertrouwen op uw oude vertrouwde polis: "Je hoorde het de afgelopen dagen vaak: ik blijf lekker bij mijn huidige zorgverzekeraar, want daar zit ik prima. Maar dat hoeft niet zo te zijn. Misschien heeft juist uw zorgverzekeraar geen contract meer met uw specialist. Het is dus van groot belang om even te checken of uw zorgverzekering nog écht bij u past."

Hausse
Net als andere prijsvergelijkers verwacht ook Pricewise dat er dit jaar minder overstappers zullen zijn. Hans de Kok: "Dat kan liggen aan de berichten in de media over onder andere de inperking van de vrije artsenkeuze. De berichten en reclames zijn ook overvloedig. Het verward mensen. Maakt ze onzeker. Zorgpolissen vergelijken wordt er niet makkelijker op. Elke zorgverzekeraar heeft andere pakketten, andere voorwaarden, het is een enorme klus om door de bomen het bos nog te zien."

Eigen risico
Het grootste aantal overstappers (70 procent) kiest voor een eigen risico van 375 euro. Als mensen kiezen voor een hoger eigen risico (25 procent doet dat), dan kiezen ze vaak ook meteen voor het hoogste eigen risico van  875 euro. De eigen risico's daartussen ( 475 tot 775 euro) is minimaal (vijf procent). Hans de Kok denkt dat de mensen die vorig jaar voor een hoog eigen risico hebben gekozen en met zorgkosten te maken hebben gekregen, nu eieren voor hun geld kiezen. "Zij hebben ervaren dat de eerste rekeningen dus zelf betaald moesten worden, tot aan de hoogte van het eigen risico. Dat kan in één keer een smak geld zijn".

Polis
De naturapolissen wordt nog steeds het meest gekozen (40 procent). Dan volgen de restitutiepolissen op 34 procent. Budget/selectief-polissen staat op 26 procent. 40 procent van de overstappers kiest alleen voor een basisverzekering. 60 procent kiest voor een basisverzekering met een aanvullende verzekering. De meest populaire aanvullende verzekering is medische hulp in het buitenland (28 procent). Hans de Kok: "Dat wil zeggen: er wordt het meeste gezocht op deze zoekterm. Wij zien dat dus als de grootste reden om een aanvullende verzekering af te sluiten. Op twee staat fysiotherapie met 27 procent. Tot slot is natuurlijk de tandartsverzekering populair."

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Zeven tips voor het kiezen van de juiste zorgverzekering
 'Driekwart Nederlanders is in 2015 collectief verzekerd'
 Social Media hét wapen voor klantbehoud door verzekeraars
 Nederlander weet weinig over eigen autoverzekering
 
 
reacties
 
Mirjam Struijk  |   | 
20-04-2015
 | 
14:56 uur
''Je hoorde het de afgelopen dagen vaak: ik blijf lekker bij mijn huidige zorgverzekeraar, want daar zit ik prima. Maar dat hoeft niet zo te zijn. Misschien heeft juist uw zorgverzekeraar geen contract meer met uw specialist. Het is dus van groot belang om even te checken of uw zorgverzekering nog écht bij u past''

Het meest waardevolle stuk informatie uit het bericht! Ik gok dat slechts 10% van de Nederlanders hiervan weet en dat de meesten dit alsnog vergeten.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10