zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Eilandjescultuur staat goede sourcing strategie in de weg

29 oktober 2014 - Dat sourcing een belangrijk hulpmiddel is om als organisatie in de snel veranderende markt te kunnen overleven, is algemeen bekend. Veel organisaties proberen mee te bewegen in de huidige ontwikkelingen, maar schieten hier vaak in tekort.

Sourcing van professionals is anno 2014 nog teveel versplinterd en een strategische, organisatiebrede samenwerking tussen HR en inkoop is ver te zoeken. De ultieme flexorganisatie lijkt voor veel organisaties nog een utopie. Toch is deze, mits er enkele belangrijke stappen worden genomen, in 2020 de normaalste zaak van de wereld als het aan FastFlex ligt.



Organisatiebrede oppak cruciaal
Vrijwel alle markten zijn door zogenaamde disruptive bedrijven omgegooid of krijgen hier nog mee te maken. Het adaptieve vermogen van organisaties wordt op de proef gesteld en een strategische inzet van sourcing is hierbij cruciaal. Eerder onderzoek laat zien dat zelfstandige professionals cruciaal zijn voor de ontwikkeling van organisaties. Daarnaast groeien de vaste en flexibele schil steeds meer naar elkaar toe. Hierdoor raakt het managen omtrent de sourcing van professionals meerdere bedrijfsonderdelen. 
Niels Huismans, Business Developer van FastFlex: "Wij zien vaak dat het integreren van een bedrijfsbrede sourcing aanpak onderbelicht is binnen organisaties. Het is essentieel dat HR en inkoop samen sourcing oppakken, maar in de praktijk gebeurt dit niet. Wat ons opvalt is dat bedrijven wel flexibel willen worden, maar nog geen idee hebben hoe ze dat moeten aanpakken. De ultieme flexorganisatie lijkt onhaalbaar, maar door relatief simpele handelingen kunnen bedrijven hier wel naar toe groeien. Het belang van sourcing als strategisch asset wordt nog te veel onderschat, maar gezien de snel evoluerende markt is een organisatiebrede aanpak sourcing naar mijn idee belangrijker dan ooit."
 
De ultieme flexorganisatie
FastFlex schreef een whitepaper over de ultieme flexorganisatie. In dit whitepaper krijgen HR- en inkoopprofessionals handvatten aangereikt om flexibeler om te gaan met de vaste en flexibele schil.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 'Flexwerker krijgt straks eerder een hypotheek dan vast-contracter'
 HR-managers veel minder enthousiast over flexwerken dan werknemers
 Nederlanders gaan steeds vaker 'hosselen'
 Arbeidsmarkt voorgoed op losse schroeven - en dat biedt kansen
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10