zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Mannen hebben meer contant geld op zak dan vrouwen

25 september 2014 - Mannen hebben gemiddeld ruim 40 euro aan contant geld in hun portemonnee. Zo blijkt uit onderzoek uitgevoerd door Multiscope, in opdracht van YourCash. Dat is tien euro meer dan Nederlandse vrouwen bij zich dragen.

Daar staat tegenover dat ongeveer de helft van de mannelijke en vrouwelijke respondenten helemaal geen contact geld op zak heeft. 



Pingedrag
De verschillen tussen mannen en vrouwen blijken ook uit het pingedrag van consumenten. Mannen nemen gemiddeld een bedrag op tussen de 50 en 100 euro, terwijl vrouwen het vaker houden bij een bedrag tot de 50 euro. Het is daarom niet verwonderlijk dat mannen doorgaans meer contant geld bij zich hebben dan vrouwen. 

Pinautomaat
Voor mensen die wonen in de drie grote gemeenten (Amsterdam, Rotterdam en Den Haag) is het eenvoudiger om geld te pinnen dan voor inwoners uit de rest van het land. Voor de Randstedelingen is een pinautomaat namelijk nooit ver weg: gemiddeld ruim een kilometer. Mensen die wonen in de meest noordelijke provincies moeten ruim het dubbele van deze afstand afleggen om bij een pinautomaat te komen. Voor de inwoners van de andere provincies geldt dat ze gemiddeld anderhalve kilometer moeten afleggen vanaf hun huis naar de dichtst bij zijnde geldautomaat. 

Leeftijd
Uit het onderzoek blijkt verder dat niet alleen geslacht, maar ook leeftijd van invloed is op het beschikken over contant geld. Terwijl mensen in de leeftijd tot 24 jaar zelden meer dan twintig euro bij zich dragen, voelen oudere mensen (55 jaar en ouder) zich juist zekerder als ze contant geld bij zich hebben. In hun portemonnee vinden we gemiddeld 43 euro. 

Contant geld blijft
Henk Holzhauer, Country Manager Nederland van YourCash: "Ondanks alle moderne betaalwijzen, zoals bitcoins, iDeal en pinbetalingen, blijkt uit dit onderzoek dat contant geld nog altijd populair is onder Nederlanders. Met contant geld op zak is het eenvoudig om bij te houden hoeveel geld je nog te besteden hebt en word je nooit verrast door storingen bij banken. Ik verwacht dat we in de toekomst gaan kennis maken met nieuwe manieren van betalen, contant geld zal altijd deel uit blijven maken van ons betaalsysteem."  

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Pinnen, contant geld of bitcoins: het gaat niet om de betaalmethode maar om de keuze
 'Kwetsbare groep' vindt cash nog altijd het handigst
 Nederlander heeft gemiddeld 45 euro en veertien cent op zak
 Contant geld nog veruit belangrijkste betaalmiddel
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10