zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vrouwen in technische bedrijven trekken andere vrouwen aan

4 september 2014 - Bedrijven die al een of meerdere vrouwen op technische functies hebben, zijn vaker bereid te investeren om meer vrouwen te werven dan bedrijven die nog geen technische vakvrouwen in dienst hebben.

Dit blijkt uit een representatieve steekproef onder 115 technische bedrijven die dit jaar de M/V bedrijvenscan op verzoek van TechniekTalent.nu invulden. De scan is ontwikkeld en uitgevoerd door VHTO, landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek.Investeren in vrouwen
Van de ondervraagde bedrijven geeft maar liefst 56 procent aan dat zij willen investeren in meer vrouwen in technische functies. De bereidheid tot investering in vrouwen in technische functies is hoger bij bedrijven waar al vrouwen in deze functies werkzaam zijn (77 procent). Hierdoor kan gesteld worden dat een grote meerderheid van technische bedrijven het als positief ervaren om meer vrouwen te werven en te behouden in hun bedrijf en een divers personeelsbestand als meerwaarde inzien. Opvallend is dat het hier niet enkel grote bedrijven betreft: ruim de helft van de bedrijven die de scan invulde, heeft een klein personeelsbestand (0-50).

Deeltijd werken
Ook kwam uit de M/V bedrijvenscan naar voren dat deeltijdwerken op alle functieniveaus bespreekbaar is bij ruim een derde van alle bedrijven. Respondenten (63 van de 115) gaven aan het in hoge mate eens te zijn met de stelling dat mannen en vrouwen in het bedrijf gebruik maken van de mogelijkheden om in deeltijd te werken. "De trend zet zich voort dat veel bedrijven uit de technische sector zelf ook erkennen dat investeren in technische vrouwen van groot belang is. Uit de M/V bedrijvenscan blijkt wel dat langzaam maar zeker technische bedrijven gaan meedenken met de behoeften en voorwaarden van vrouwen zodat hun talenten optimaal worden ingezet," aldus de voorzitter van TechniekTalent.nu, André van der Leest.

Femme Tech Bedrijven Award
Met de uitreiking van de jaarlijkse Femme Tech Bedrijven Award wil TechniekTalent.nu bedrijven die het goed doen op het gebied van het werven en behouden van vrouwen in het zonnetje zetten. De Award wordt op 11 november toegekend aan bedrijven die investeren in (meer) vrouwen in hun bedrijf. Titia Siertsema, voorzitter UNETO-VNI, en juryvoorzitter van Femme Tech Bedrijven Award 2014: "Vrouwen kunnen kennis van technologie koppelen aan een groot gevoel voor dienstverlening en marketing. Daaraan hebben technische bedrijfstakken steeds meer behoefte. Bedrijven die reeds vrouwen in dienst hebben, zien en erkennen de talenten van vrouwen. Zij willen graag investeren in een nog relatief ongekende groep in hun bedrijf. Een win-win situatie voor zowel vrouwen, bedrijven als voor de Nederlandse economie."

Tot 12 september kunnen technische bedrijven (verdeeld in klein, middengroot en groot) zich inschrijven voor de Femme Tech Bedrijven Award.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 'Technisch herstel derde kwartaal geeft vertekend beeld economie'
 Bijna half miljoen auto’s op winterbanden in hittegolf
 Herstel vacaturetrend zet verder door
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vraag hoogopgeleide technici stijgt explosief met 33 procent
 IT heeft menselijk instinct hard nodig
 Technisch opgeleide vrouwen kiezen niet voor technische functies
 Vraag naar hoogopgeleide technici flink in de lift
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Kiest men voor een goedkoper kerstpakket?
reacties
Bedrijfsfitness heeft meer effect dan gedacht (1) 
Leeftijd speelt grote rol bij volgen van cursussen (1) 
Kosteloos een ontwikkeladvies volgen vanaf nu mogelijk (1) 
Online sector blijkt crisisbestendig tijdens coronapandemie (1) 
Vertrouwen in arbeidsmarkt bereikt laagste punt sinds 2016 (1) 
Kwart familiebedrijven is volgens eigen werknemers succesvoller dan niet-familiebedrijf (1) 
Absoluut of relatief: meten met verschillende maten (1) 
top10
Vertrouwen in arbeidsmarkt bereikt laagste punt sinds 2016
Ondanks COVID-19 hebben MKB’ers nog steeds groeiplannen
Organisaties ervaren meer cyberaanvallen sinds de start van de pandemie
Kosteloos een ontwikkeladvies volgen vanaf nu mogelijk
Eén op vijf vacatures in gezondheidszorg onvervulbaar
Cybersecurity: van plan naar executie
Praktische tips voor managen op afstand
Aanzienlijk minder krimp
Merendeel werknemers ervaart discriminatie; werkgever doet weinig
Corona zorgt voor boost in online verkopen
meer top 10