zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Huizenmarkt klaar voor 2014

6 januari 2014 - In december werden 13.000 huizen verkocht en werden 125.000 bezichtigingen aangevraagd. December presteert daarmee naar verwachting. Minder goed dan de sterke twee maanden daarvoor, maar nog steeds veel beter dan de rest van 2013.

De huizenmarkt is al maandenlang bezig met een opmars en lijkt daarmee definitief klaar voor een verdere groei in 2014. De afgelopen drie maanden werden 43.000 woningen verkocht. Een flinke groei ten opzichte van eerdere kwartalen en daarmee in lijn met de berichtgeving over het groeiende consumentenvertrouwen en de positieve economische ontwikkelingen. Drukke maanden dus voor onder andere makelaars, notarissen en hypotheekadviseurs. Zeker ook omdat woningkopers nog wilden profiteren van de hogere NHG grens en de mogelijkheid om 105 procent van de woningwaarde te financieren. Vanaf 1 januari 2014 is de NHG grens verlaagd naar 265.000 euro en is de financieringsgrens verlaagd tot 104 procent.



Voortekenen huizenmarkt 2014
Duidelijkheid over de hypotheekregels en aftrekbaarheid van de hypotheekrente is een feit. Tezamen met het groeiend aantal woningverkopen in de tweede helft van afgelopen jaar heeft 2014 alle voortekenen dat het een goed jaar gaat worden voor de huizenmarkt. Ook aantrekkelijk zijn de lage rente en de lagere huizenprijzen. De enige beperking bij het kopen van een woning, is dat de hypotheeknormen worden aangescherpt en er iets meer eigen geld nodig is.

 
 Doorsturen   5 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 VEH: Snel duidelijkheid nodig over woningmarktmaatregelen
 Woningmarkt flink in de lift
 Koper betaalt gemiddeld twaalf procent minder dan initiële vraagprijs
 'Stuwmeer aan verhuisplannen wacht op vertrouwen'
 
 
reacties
 
Rutger  |   | 
6-01-2014
 | 
11:59 uur
In 2014 zullen de huizenprijzen verder dalen. Dit komt door de stijgende werkloosheid en de verscherpte hypotheekregels.
Henk  |   | 
6-01-2014
 | 
15:38 uur
Ik kom niet meer bij. Wie schrijft dit soort stukken!? 2012 was een heel slecht jaar. Verkoop 2013 is zelfs nog slechter. ''De enige beperking bij het kopen van een woning is dat de hyp-normen worden aangescherpt en er IETS meer eigen geld nodig is''. hahaha En verder staat er helemaal niks in de weg, helemaal niks!

De bodem is in zicht (al 3 jaar), de prijzen dalen MINDER hard (ze dalen nog steeds), de verkoop schiet door het plafond +15% (telegraaf over 1500 meer verkochte huizen in een maand, 15% van niks blijft niks!).

AJB stop me die onzin! Kijk naar Tros radar; ''de schuldvraag'', voor de mensen die dit nog niet wisten. Het nederlandse volk is niet meer voor de gek te houden, die weten inmiddels dat banken niet te vertrouwen zijn, nog maar te zwijgen over Blok en Rutte... ''Koop dat huis en die auto''.

Laten we inzien dat we er met z'n allen een potje van gemaakt hebben, dat we op de blaren moeten zitten, snel naar normale prijzen gaan, duidelijke regels maken en alle ''boeven'' in de gaten houden dat dit in deze omvang niet nog een keer kan gebeuren!
Bob  |   | 
7-01-2014
 | 
21:09 uur
Het feit blijft dat wij ons huis redelijk snel hebben verkocht (binnen een half jaar) en in onze straat de laatste maanden 3 huizen binnen 4 maanden verkocht zijn. Daarbij hebben helaas vanmiddag te horen kregen dat ons droomhuis net eergisteren verkocht is. En dat is al het tweede huis dat we in onze korte huizenjacht aan onze neus voorbij zien gaan. Wij balen dus stevig dat we te lang getwijfeld hebben! Dus ik kan alleen maar beamen dat de crisis op de huizenmarkt echt wel voorbij is...
Aannemer Amsterdam  |   | 
7-01-2014
 | 
23:15 uur
Als aannemer in amsterdam kan ik alleen maar beamen dat de crises echt voorbij is. Wij krijgen het drukker en drukker met name op het gebied van funderingsherstel.
Frank  |   | 
8-01-2014
 | 
21:20 uur
Mijn huis staat al drie jaar te koop en ik word er gek van.
Amsterdam staat op zichzelf en is dus géén goed vergelijkingsmateriaal.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10