zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vanaf 2015 weer banengroei

5 juni 2014 - Door de aantrekkende economie komt er dit jaar een einde aan de sterke toename van het aantal WW-uitkeringen. Na drie jaar van krimp zal de werkgelegenheid in 2015 bovendien weer licht kunnen groeien.

Dit jaar al verwacht UWV een toename van het aantal vacatures. Het zijn enkele conclusies uit de arbeidsmarktprognose die UWV vandaag presenteert. De groei van het aantal banen wordt alleen in het bedrijfsleven verwacht. In de collectieve sector zal de werkgelegenheid verder afnemen.



WW stabiliseert
Het aantal lopende WW-uitkeringen is gedurende de crisis explosief toegenomen, van 170.000 in 2008 tot 438.000 eind 2013. Aan deze sterke toename komt dit jaar een eind. UWV gaat voor 2014 uit van een beperkte stijging van de WW met 22.000 (+vijf procent) tot 460.000. In 2015 is er ruimte voor een lichte daling met 3.000 (-een procent). In de leeftijdsgroep tot 35 jaar zet de daling dit jaar al in. Het aantal 55-plussers met een WW-uitkering blijft doorstijgen, dit jaar met vijftien procent en volgend jaar met nog eens vijf procent.

Bescheiden groei
De economie groeit in 2014 maar het herstel is niet krachtig genoeg om de werkgelegenheid te laten toenemen. Op basis van de meest recente groeiraming van het CPB verwacht UWV dit jaar een afname van het aantal banen van werknemers met 60.000 (-0,7 procent). Volgens de schattingen van het CPB trekt de economie verder aan in 2015. Het aantal banen van werknemers kan dan voor het eerst in drie jaar weer toenemen, met ruim 20.000  (+0,3 procent) tot 7.675 miljoen. De banengroei die UWV voorspelt is bescheiden vergeleken met de gemiddelde toename van 1,1 procent die de afgelopen twee decennia werd gerealiseerd. Tot en met 2015 zal de werkgelegenheid naar verwachting alleen aantrekken in de arbeidsmarktregio's Groot-Amsterdam, Flevoland, Zuidoost-Brabant en Helmond-De Peel. In de overige regio's neemt het aantal banen af.

Export
Sectoren die dit jaar al profiteren van de economische groei zijn de uitzendbranche, de horeca en export georiënteerde sectoren, zoals vervoer en groothandel. Voor 2015 gaat UWV uit van een breder werkgelegenheidsherstel. Bijna alle marktsectoren laten dan groei zien, inclusief de bouw. In de collectieve sector blijft de ontwikkeling van de werkgelegenheid achter. Zowel in de sector zorg en welzijn als in het openbaar bestuur ziet UWV dit jaar en volgend jaar een afname van het aantal banen. Opvallend daarbij is dat de sector zorg en welzijn zich in korte tijd heeft ontwikkeld van banenmotor tot krimpsector.

Toename vacatures
Door de verwachte economische groei kruipt het aantal vacatures uit het dal. Volgens de UWV-prognose ontstaan dit jaar 710.000 vacatures, een toename met 90.000. In 2015 neemt het aantal vacatures verder toe tot 800.000. Ondanks de groei blijft de omvang van de vacaturemarkt aanzienlijk lager dan voor de crisis, toen er gemiddeld ruim een miljoen vacatures ontstonden. Er komen vooral vacatures bij in de industrie en de detailhandel, maar ook de bouw laat weer vacaturegroei zien.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Beroepen verdwijnen: middengroep op zoek naar ander werk
 Vergrijzing zorgt voor meer baankansen in transport en logistiek
 Groot banenverlies in 2013
 Groei vacatures vooral vanuit de Randstad
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10