zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederlandse bedrijven investeren in 2014 in UC uit de cloud

18 november 2013 - Volgens wereldwijd onderzoek van Ovum willen steeds meer bedrijven Unified Communications (UC) op een strategische manier inzetten en beschikken ze ook over budgetten om dit te doen. Zo ook in Nederland ervaart Stijn Nijhuis, CEO van Voiceworks.

Nijhuis: "Wij merken dat er bij Nederlandse bedrijven een toenemende belangstelling is om te investeren in optimale bereikbaarheid en snelle communicatie- en informatieverwerking door middel van UC uit de cloud. In 2014 zal dit nog verder toenemen. Medewerkers willen immers steeds vaker zelf bepalen welk communicatiemiddel ze kiezen. Om aan deze wens te voldoen is een vergaande integratie van vaste en mobiele telefonie met UC in de cloud een vereiste."BYOD en het Nieuwe Werken
Volgens het Ovum-onderzoek heeft circa 40 procent van de grote bedrijven het voornemen om de komende twaalf tot vijftien maanden te investeren in onder meer unified messaging, presence of softphones. Belangrijke redenen voor deze toegenomen interesse in UC zijn Bring Your Own Device (BYOD) en Het Nieuwe Werken. Nijhuis: ‘Veel organisaties moeten meer doen met minder en tegelijkertijd vereisen moderne bedrijfsprocessen steeds meer communicatie. Realtime communicatie en samenwerking met collega’s, klanten, partners en leveranciers, onafhankelijk van locatie, tijd én device is dan ook belangrijker dan ooit.’

UC uit de cloud
Bedrijven omarmen UC met het oog op snellere reactietijden, hogere productiviteit van de medewerkers en lagere operationele kosten. Dit blijkt eveneens uit onderzoek van Infonetics  in de VS. Om deze voordelen met UC te behalen heeft 22 procent van de ondervraagde bedrijven al hun UC-architectuur in de private cloud gebracht. Volgens het Ovum-onderzoek is twintig procent van de bedrijven wereldwijd van plan de komende twee jaar de cloud te gebruiken voor UC deployments. Eén van de aanleidingen hiervoor is dat steeds meer business applicaties cloud-gebaseerd zijn. Die applicaties moeten worden gekoppeld aan een communicatienetwerk. Nijhuis: ‘Steeds meer Nederlandse bedrijven zien ook de voordelen van UC uit de cloud. En terecht. Het is de manier waarop vanuit één platform gebruik kan worden gemaakt van alle mogelijke devices die medewerkers tegenwoordig tot hun beschikking hebben, zowel vast als mobiel."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Programmeerbare wereld biedt organisaties nieuwe kansen
 Vijf adviezen om uw gegevens te beschermen
 CFO's sceptisch over cloud computing
 Nederland dreigt voorsprong UCC te verliezen
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10