zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

‘Vergaderingen kunnen veel productiever worden ingericht’

5 februari 2014 - Uit onderzoek van Sharp Europe blijkt dat werkgevers momenteel nog niet de juiste apparatuur verschaffen om vergaderingen productiever te maken. Inzichten van Europese kantoormedewerkers tonen aan dat bedrijven met betere vergadertools de creativiteit en het teamwork van hun werknemers sterk kunnen verbeteren.

De helft van de kantoormedewerkers in het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Zweden, Duitsland, Frankrijk en Nederland geeft aan dat er op hun werkplek nog geen gebruik gemaakt wordt van beschikbare technologieën om vergaderingen efficiënter in te richten. Bijna een derde van de ondervraagden heeft bovendien wel eens problemen ondervonden met de technologie die hij wilde gebruiken tijdens een vergadering; 29 procent van de werknemers heeft meegemaakt dat de ingezette apparatuur op het gewenste moment van gebruik niet werkte.


Christian Schwaiger, Vice President bij Sharp Visual Solutions Europe: "Elke vergadering waarbij de juiste apparatuur ontbreekt, is een gemiste kans om optimale resultaat te behalen. Het onderzoek maakt duidelijk dat de meeste vergaderingen niet zodanig zijn opgezet dat deelnemers hierbij in staat zijn op een dynamische manier samen te werken. Er wordt geen gebruik gemaakt van de innovatieve technologieën die hiervoor al beschikbaar zijn."

Gebruik van apparatuur tijdens vergaderingen
De mate waarin gebruikgemaakt wordt van technologie tijdens vergaderingen is lager dan Sharp had verwacht. Slechts de helft van de kantoormedewerkers maakt gebruik van laptops of projectoren om tijdens hun vergaderingen informatie te delen.
1 . Laptops ( 56  procent )
2 . Projector ( 49  procent )
3 . Whiteboard ( 43 procent )
4 . Flip-over ( 37 procent )
5 . Telefoon conferencing ( twintig  procent )
6 . Touchscreen / tablet ( negentien  procent )
7 . Videoconferentie ( zeventien procent )
8 . Interactieve whiteboard ( elf procent )
De meeste werknemers (89 procent) hebben momenteel geen toegang tot de nieuwste interactieve whiteboards. Deze apparatuur kan de betrokkenheid van deelnemers vergroten, doordat deze het makkelijker maakt om uiteenlopende visuele content en geluidsmateriaal te delen. Bovendien kunnen meerdere gebruikers tegelijkertijd een bijdrage leveren aan de inhoud van presentaties met dergelijke whiteboards.

Presentatieangst
Interactieve apparatuur kan het makkelijker maken om voor een publiek te moeten presenteren. 40 procent van de ondervraagde Europese werknemers houdt er niet van om presentaties te geven. Een kwart van hen gaf als reden aan het moeilijk te vinden om een publiek geboeid te houden. Zeven procent noemde als belangrijkste reden voor hun presentatieangst dat het moeilijk is om hun ideeën uit te leggen met behulp van de apparatuur die nu op het werk voor handen is.
Gevraagd naar hun mening over de recente presentaties die ze hadden gezien, gaf 43 procent van de kantoormedewerkers aan dat de inhoud saai was. Zeventien procent zei zelfs dat de presentaties geen ondersteunende visuals bevatten.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Mobiele applicaties hogere prioriteit van IT dan BYOD
 Bedrijven zijn BYOD-bang
 Werken aan een interactievere overlegvorm
 WiFi en BYOD gaan toekomst mobiele medewerkers beďnvloeden
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10