zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Bitcoin bekend maar niet veel in bezit

17 december 2013 - Het laatste kwartaal van 2013 waren Bitcoins regelmatig in het nieuws. Van extreme koersschommelingen tot waarschuwingen van onder andere het AFM en een boycot van de Chinese regering. Multiscope heeft 1.000 Nederlanders gevraagd naar Bitcoins. Hieronder de resultaten.

Eén op de drie Nederlanders weet wat Bitcoins zijn en nog eens 41 procent heeft er weleens van gehoord, maar weet niet precies wat het is. En een procent van de Nederlanders heeft zelf Bitcoins.Bitcoins bekender bij mannen
Zowel vier op de tien mannen als vrouwen heeft weleens van Bitcoins gehoord, maar weet niet wat het zijn. Daarentegen weet 43 procent van de mannen precies wat het is, tegen slechts een kwart van de vrouwen. 35 procent van de vrouwen heeft dan ook nog nooit van Bitcoins gehoord, terwijl dit onder mannen slechts zestien procent is. Met name inwoners van de drie grote gemeentes weten wat Bitcoins zijn (46 procent). In Zuid Nederland heeft men het minst vaak van Bitcoins gehoord (35 procent). Consumenten van 25 tot en met 34 jaar zijn het meest bekend met Bitcoins, 39 procent weet wat het is. Het minst bekend zijn 18- tot en met 24- en 45- tot en met 54-jarigen. Eén op de drie weet binnen deze groepen wat het is.

Bitcoins geen vervanging huidige geldsysteem
Slechts drie procent van de Nederlanders verwacht dat Bitcoins het huidige geldsysteem gaat vervangen. Eén op de vijf Nederlanders houdt hier in nog wel een slag om de arm en denkt dat het misschien wel gaat gebeuren. Een kwart is er van overtuigd dat Bitcoins nooit een algemeen betaalmiddel worden.

Mannen ook actiever op social media
Naast het onderzoek onder 1.000 Nederlanders heeft Multiscope 2,5 week social media gemonitord. In deze periode zijn er ruim 10.000 Nederlandstalige berichten over Bitcoins op social media gepost. Per dag worden er ongeveer tussen de 400 en 700 berichten geplaatst. Vooral de nieuwsitems zorgen voor meer berichten. Bijvoorbeeld het nieuws dat China de munt niet accepteert. Meest besproken op social media zijn de sterke koersdalingen en de diverse waarschuwingen die uitgegeven worden. Van de berichten die sentiment bevatten is 56 procent positief over Bitcoins. Uit het onderzoek onder 1.000 consumenten bleek al dat mannen meer bekend zijn met Bitcoins. Dit komt ook terug in deze social media scan: maar liefst 91 procent van de berichten, die door personen en niet door bedrijfsaccounts zijn geplaatst, is door mannen geplaatst.

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Contant geld nog veruit belangrijkste betaalmiddel
 Briefje van honderd niet meer welkom bij winkels
 Mobiel betalen enthousiast ontvangen
 Criminelen kapen uw bestanden!
 
 
reacties
 
Henk  |   | 
2-01-2014
 | 
19:15 uur
Wil je oefenen met Bitcoin zonder te hoeven investeren dan kun je op de volgende site gratis bitcoins krijgen:

(Klik hier)

Je hoeft alleen je bitcoinadres in te vullen en een wachtwoord, verder is er geen registratieprocedure. Je kunt elk uur gratis bitcoins krijgen, ze betalen echt uit! Het grappige is dat je ook nog hoger/lager kunt spelen met je gratis bitcoins om eventueel nog meer te ontvangen.
evie  |   | 
6-01-2014
 | 
08:28 uur
niet bekend met de materie maar wel nieuwsgierig

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10