zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werknemer grootste beveiligingsrisico

2 december 2013 - Bijna één op de twee Europese productiebedrijven (46 procent) beschouwt zijn medewerkers als grootste bedreiging voor de informatieveiligheid. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van Iron Mountain en PwC.

Ondanks dit wantrouwen is de motivatie om te investeren in beleid om informatierisico´s te verkleinen laag: ongeveer één op de vier productiebedrijven (24 procent) heeft geen plannen om te investeren in trainingen om informatierisico’s te verkleinen. Daarnaast geeft meer dan één derde (37 procent) van de productiebedrijven aan niet met hun medewerkers over deze kwestie te communiceren. De kans op datalekken of dataverlies wordt hierdoor alleen maar groter, wat weer kan leiden tot reputatieschade.


Voor het onderzoek ondervroeg PwC senior managers bij 600 Europese bedrijven van 250 tot 2.500 medewerkers in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Hongarije, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Naast de productiesector komen de respondenten uit de juridische, farmaceutische en verzekerings- en technologiesector.

Weinig vertrouwen
Uit het onderzoek blijkt dat de meeste organisaties (82 procent) veel vertrouwen hebben in hun medewerkers als het gaat om het naleven van regels voor informatieveiligheid. De productiesector is daarin echter een stuk wantrouwender met 67 procent. Bovendien maakt één derde (32 procent) van productiebedrijven zich zorgen over de juridische gevolgen van datalekken of dataverlies, in vergelijking met andere sectoren (zestien procent) is dat hoog. Verder vreest ongeveer de helft (48 procent) van de productiebedrijven voor financiële schade die hieruit voortvloeit. In vergelijking met andere sectoren (33 procent) is dat eveneens hoog.
"De productiesector in Europa staat onder druk als gevolg van wereldwijde economische, technologische en ecologische ontwikkelingen. Een productiebedrijf dat succesvol wil blijven, zal juist nu van zijn eigen bedrijfsinformatie moeten profiteren. Daarvoor is het nodig belangrijke bedrijfsinformatie enerzijds snel en eenvoudig toegankelijk te maken en anderzijds te zorgen voor een veilig en betrouwbaar beheer van informatie. Dit vereist een krachtig informatiebeheerbeleid en een bedrijfscultuur waarin respectvol en met gevoel voor verantwoordelijkheid met informatie wordt omgegaan. Bewustwording is een eerste stap, het uitvoeren en de controle houden op het informatiebeheerbeleid is een logische tweede stap," zegt Jeroen Strik van Iron Mountain.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Jonge mannen grootste datadieven
 Criminelen kapen uw bestanden!
 IT-managers bezorgd over beveiliging bij mobiele strategieën
 Vier tips tegen datagluurders
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10