zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werknemer grootste beveiligingsrisico

2 december 2013 - Bijna één op de twee Europese productiebedrijven (46 procent) beschouwt zijn medewerkers als grootste bedreiging voor de informatieveiligheid. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van Iron Mountain en PwC.

Ondanks dit wantrouwen is de motivatie om te investeren in beleid om informatierisico´s te verkleinen laag: ongeveer één op de vier productiebedrijven (24 procent) heeft geen plannen om te investeren in trainingen om informatierisico’s te verkleinen. Daarnaast geeft meer dan één derde (37 procent) van de productiebedrijven aan niet met hun medewerkers over deze kwestie te communiceren. De kans op datalekken of dataverlies wordt hierdoor alleen maar groter, wat weer kan leiden tot reputatieschade.


Voor het onderzoek ondervroeg PwC senior managers bij 600 Europese bedrijven van 250 tot 2.500 medewerkers in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Hongarije, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Naast de productiesector komen de respondenten uit de juridische, farmaceutische en verzekerings- en technologiesector.

Weinig vertrouwen
Uit het onderzoek blijkt dat de meeste organisaties (82 procent) veel vertrouwen hebben in hun medewerkers als het gaat om het naleven van regels voor informatieveiligheid. De productiesector is daarin echter een stuk wantrouwender met 67 procent. Bovendien maakt één derde (32 procent) van productiebedrijven zich zorgen over de juridische gevolgen van datalekken of dataverlies, in vergelijking met andere sectoren (zestien procent) is dat hoog. Verder vreest ongeveer de helft (48 procent) van de productiebedrijven voor financiële schade die hieruit voortvloeit. In vergelijking met andere sectoren (33 procent) is dat eveneens hoog.
"De productiesector in Europa staat onder druk als gevolg van wereldwijde economische, technologische en ecologische ontwikkelingen. Een productiebedrijf dat succesvol wil blijven, zal juist nu van zijn eigen bedrijfsinformatie moeten profiteren. Daarvoor is het nodig belangrijke bedrijfsinformatie enerzijds snel en eenvoudig toegankelijk te maken en anderzijds te zorgen voor een veilig en betrouwbaar beheer van informatie. Dit vereist een krachtig informatiebeheerbeleid en een bedrijfscultuur waarin respectvol en met gevoel voor verantwoordelijkheid met informatie wordt omgegaan. Bewustwording is een eerste stap, het uitvoeren en de controle houden op het informatiebeheerbeleid is een logische tweede stap," zegt Jeroen Strik van Iron Mountain.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Hoe moet het uitvoerend-, midden- en topmanagement zich kleden?
 Low-code in 2020: hoe om te gaan met de dreigende softwarecrisis?
 Driekwart onderschat financiële veranderingen bij nieuwe baan
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Jonge mannen grootste datadieven
 Criminelen kapen uw bestanden!
 IT-managers bezorgd over beveiliging bij mobiele strategieën
 Vier tips tegen datagluurders
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Tips om meer uit e-mail te halen met een CRM-koppeling
Wil je je in 2020 meer focussen op klantengagement? Dan heb je zowel een CRM- als een email marketingsysteem nodig. In dit white paper legt Spotler uit waarom een koppeling zo waardevol is én hoe je dit goed aanpakt. Benieuwd naar de tips?
Download white paper
Lees verder
Leer in 2 dagen ontspannen en overtuigend te presenteren
reacties
Geef uw jaaromzet nog een extra boost met inzet van data  (1) 
De kunst van het complimenteren (4) 
Eén op acht werkenden vindt dat organisatie prima zonder printer kan (2) 
Helft Nederlanders ziet op tegen functioneringsgesprek (1) 
Soft Skills: programmeur moet teamspeler zijn, salesmedewerker coole kikker  (1) 
Loonafspraken voor 2020 hoger dan 2019 (1) 
Vraag naar ICT-ers stijgt met elf procent (2) 
top10
De vijf HR-trends voor 2020
Moderne beoordelingsprocessen geven boost aan werknemersbetrokkenheid
Managers stellen eigen belang boven teamresultaat
Eerder stoppen met werken: wat zijn de mogelijkheden?
Bespaar uw medewerkers de eindejaarsgesprekken
Onbekend maakt onbemind
5G cruciaal voor behoud toppositie Nederlandse IT-sector
Hoe gaan we op een verstandige manier om met kunstmatige intelligentie?
Zakelijke leaserijders kiezen vooral in Noord-Holland voor elektrisch
Allianz beste zakelijk pensioenverzekeraar 2019
meer top 10