zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Luchthavens investeren zes miljard in IT

20 november 2013 - Wereldwijde luchthavens gaan in 2013 tot zes miljard dollar investeren in informatietechnologie (IT). Dit blijkt uit 2013 Airport IT Trends-onderzoek van SITA in samenwerking met Airports Council International (ACI). Ongeveer 90 procent van de luchthavens verwacht in 2014 meer of hetzelfde uit te geven aan IT.

Met name het verbeteren van de passagierservaring heeft prioriteit. Het onderzoek is gehouden onder respondenten vanuit ruim 255 internationale luchthavens. Ondanks de economische uitdagingen in sommige regio’s, zijn luchthavens optimistisch over de toekomst, zo blijkt. Ongeveer 90 procent van de luchthavens verwacht in 2014 meer of hetzelfde uit te geven aan IT. Hierbij heeft vooral het verbeteren van de passagierservaring prioriteit.Mobiele apps
Ongeveer 95 procent van alle luchthavens is van plan om voor 2016 te investeren in mobiele apps, waarmee vlucht- en luchthaveninformatie verstrekt kan worden aan passagiers. Bovendien is 75 procent van de luchthavens van plan om voor 2016 diensten via social media aan te bieden aan passagiers. Dit is nu nog 56 procent. Tevens kunnen passagiers verwachten dat bagage self-service toe zal nemen. Meer dan 80 procent van de luchthavens wereldwijd wil voor 2016 printdiensten voor bagagelabels en bagage drop-off punten aanbieden.

Business Intelligence
Het onderzoek benadrukt ook het toenemende belang van Business Intelligence (BI), waarmee data omgezet kan worden in nuttige en bruikbare informatie. Ongeveer 80 procent van de luchthavens is van plan om voor 2016 te investeren in nieuwe BI-oplossingen, waarmee ze inkomsten willen optimaliseren en beheren. BI zal ook ingezet worden bij andere luchthavenactiviteiten, zoals monitoring van passagiersstromen en resource management. Dit is in lijn met de eerder genoemde focus van luchthavens om BI te gebruiken om de operationele efficiëntie en de passagierservaring te verbeteren.
Er is echter nog een lange weg te gaan voordat de luchthavens hun BI ambities zullen bereiken, zo blijkt uit het onderzoek. Op dit moment heeft slechts acht procent van de ondervraagde luchthavens de juiste datakwaliteit die voldoet aan de huidige BI-initiatieven. Met name de toegang tot data en de integratie van deze data tijdens de implementatie van BI-oplossingen blijft een uitdaging vormen voor luchthavens.

Procesverbetering
"Luchthavens blijven investeren in informatietechnologie om hun processen en diensten te verbeteren," stelt Francesco Violante, CEO van SITA. "Dit jaar laat ons onderzoek duidelijk zien dat met name de passagiers centraal staan. Luchthavens hebben te maken met toenemende passagiersaantallen. Daarnaast streven ze ernaar om de passagierservaring te optimaliseren. Technologie biedt luchthavens de essentiële oplossingen die zij nodig hebben om dit te realiseren, ondanks de fluctuerende inkomsten van luchthavens."

Over het onderzoek
Het onderzoek is dit jaar voor de tiende keer gehouden. Het rapport werd vandaag gepresenteerd tijdens het ACI-Airport Exchange evenement in Doha. Verdere details over het onderzoek zijn hier beschikbaar. Op maat gemaakte data van alle industrie-enquêtes van SITA kunnen worden geraadpleegd via de IT Trends Hub. De volledige resultaten kunnen worden gedownload via www.flightglobal.com/ITzone.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Hotels bieden steeds meer gratis extra’s aan zakenreizigers
 Zakenreiziger kiest low cost maatschappij vooral op basis van gemak
 Grotere klantfocus leidt tot meer maatwerkapplicaties in 2014
 'Directies beslissen steeds vaker weer zélf over ICT'
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10