zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vijf beveiligingstips voor managers: laat u niet hacken

2 oktober 2013 - Het onderwerp komt steeds hoger op de agenda: bescherming van uw bedrijf tegen kwaadwillende hackers. Los van de gegevens die u mogelijk verliest en de uitval van systemen die de productiviteit schaadt en omzet doet dalen, is er tegenwoordig ook veel media-aandacht voor aanvallen op bedrijven. U moet dus ook nog rekening houden met reputatieschade. Rene Oskam, Benelux-directeur van F5 Networks, geeft vijf tips voor managers om de beveiliging te verbeteren.

Oskam: "Recente incidenten laten zien dat de traditionele manier van beveiligen niet meer voldoet. Bescherming tegen een bepaald soort aanval of aanvaller werkt niet meer. U moet u verdedigen tegen verschillende soort risico’s die simultaan op u af kunnen komen. Het devies luidt de beveiliging zo sterk en uitgebreid mogelijk maken, en in staat zijn de eventuele schade te beperken. Hieronder vijf stappen die dat makkelijker maken."1. Leg de prioriteiten van werknemers vast
De eerste stap in de beveiliging van een bedrijf is bepalen wat echt belangrijk is. Waar zijn de medewerkers mee bezig, met welke apparatuur en toepassingen wordt gewerkt en vanaf welke plek? Dit inzicht maakt gerichte bescherming mogelijk en zorgt ervoor dat u weet waar de cruciale plekken zitten.

2. Een firewall is niet (meer) voldoende
Een firewall bood voorheen enige bescherming, maar de aard van de risico’s is veranderd. Een DDoS-aanval is gericht op applicaties op computers; een firewall zal hier nauwelijks van invloed op zijn, terwijl een succesvolle aanval veel schade kan aanrichten. Een nieuw risico vraagt om een nieuwe aanpak.

3. De cloud biedt ook kansen voor hackers
Steeds meer applicaties worden naar de cloud verplaatst om inmiddels bekende redenen. Als dat gebeurt, is het van belang dat achterdeuren goed gesloten blijven. U moet u ervan verzekeren dat de huidige beveiliging ook een cloud-model aankan. Vaak zijn er slimmere systemen voor nodig om dat te garanderen. Het betekent ook dat u in staat moet zijn de beveiliging van uw eigen data naar eigen wens in te richten en aan te passen. Ongeacht de locatie van een smartphone of laptop.

4. Waar zijn de mobiele werkers?
Als u flexwerkers of mobiele werkers heeft, is het van belang dat de beveiliging contextueel wordt ingericht. Dat wil zeggen dat het mogelijk is om te bepalen welk apparaat wordt gebruikt, waar dit apparaat zich bevindt en wie er achter de knoppen zit. Op basis van die informatie kan dan een juiste beslissing worden genomen. Als een medewerker vanaf zijn eigen laptop met up-to-date beveiliging via een veilige verbinding werkt, is er niets aan de hand. Die mogelijkheden zijn te beperken (bijvoorbeeld alleen lezen) als een update niet is doorgevoerd of de verbinding is twijfelachtig.

5. Identificeer de aanvaller
Dit staat in het teken van kleinere DDoS-aanvallen. Over het algemeen zullen die bestaan uit een stortvloed aan data en verbindingspogingen op een of meerdere IP-adressen bij een doelwit. Het is belangrijk om te beseffen dat een aanval zelf niet te voorkomen is. Wel zijn de gevolgen te beperken door een passende oplossing te implementeren die ook mee kan groeien als de aanvalsintensiteit toeneemt.

Oskam: "We moeten blijven proberen de kwaadwillende voor te blijven, om zo de schade zoveel mogelijk te beperken. Bedrijven van alle groottes moeten hier rekening mee houden. Zo niet, dan loopt u het risico vroeg of laat een tijdlang offline te zijn."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Arbeidsmigranten cruciaal voor Nederland, maar leer ook onbenut potentieel benutten
 Kwart Nederlandse bedrijven wil geen zakendoen met bedrijven die verschillende valuta hanteren
 Helft managers hecht meer waarde aan iemands potentie dan aan huidige capaciteiten
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Comeback populaire Remote Access Tool ‘Poison Ivy’
 Groeiende globalisering van geavanceerde cyberaanvallen
 Al meer dan 100. 000 bedrijven gechanteerd door hackers
 Cyberaanval vooral gericht op financieel gewin en diefstal
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Tips om je workforce te managen
reacties
Bijna de helft van de Nederlanders zet vakantiegeld op spaarrekening (2) 
Hoe zorg je ervoor dat werknemers cybersecurity serieus nemen? (1) 
Een beter salaris trekt Nederlander over de streep om een carrièreswitch naar de zorg te maken (1) 
Nederland is koploper flexibel werken (1) 
Zes competenties bij veerkracht (1) 
Stijgende energieprijzen en inflatie leiden tot ernstige problemen met onbetaalde energiefacturen (1) 
Bestaan er geen talent-gerichte leiders en organisaties meer? (6) 
top10
Helft CISO's wereldwijd voelt zich niet voorbereid op een cyberaanval
Magazijnmedewerkers: positieve veranderingen te midden van tekort arbeidskrachten
Hybride werkomgevingen zorgen voor toenemende stress en dataverlies
Arbeidsmigranten cruciaal voor Nederland, maar leer ook onbenut potentieel benutten
76 procent betaalt ransomware-criminelen
Maatschappelijke betrokkenheid werkgever essentieel bij werving personeel
Genomineerden klant- en medewerkerbeleving Awards 2022 bekend
Spoofing: wat is het en hoe herken je het?
Nederlandse consument experimenteert met nieuwe identificatiemethoden
Succesformule familiebedrijven ontcijferd: ze presteren beter door informeel management
meer top 10