zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Financial vindt betrouwbaarheid data onvoldoende

30 september 2013 - De financiële functie heeft de afgelopen tien jaar met steeds meer trends te maken gekregen. Daarbij kent de trend ‘het verbeteren van implementaties’ het grootste gat tussen belangrijkheid en effectiviteit: 28 procent. Dat blijkt uit het Trendonderzoek onder ruim 400 financials, uitgevoerd door Finext in samenwerking met André de Waal van het HPO Center. Het onderzoek keek naar het gehele vakgebied; van financial shared services tot business control.

Het budgetteringsproces wordt door 80 procent van de ondervraagden als  belangrijk ervaren, maar 53 procent vindt het daarbij lastig om dit effectief te maken. "Vooruit kijken wordt het meest belangrijk gevonden door de Finance functie, maar blijft een lastige taak om uit te voeren. Lineair prognoses doortrekken is niet meer voldoende. De verwachtingen die u van uw klanten hebt vertalen in financiële cijfers verschilt per branche en per business model, en gaat ook nog eens over de jaargrens heen. Daarnaast moet het ook snel kunnen worden opgeleverd om de actualiteit niet te verliezen. Een enorme opgave," zegt Eelco Bilstra, consultant bij Finext.



Betrouwbaar maken van data
Een opvallende uitkomst is dat de effectiviteit van het betrouwbaar maken van data nog geen 70 procent scoort. "Je zou verwachten dat betrouwbaar maken van data en informatie tot de core business van Finance behoort. Dan is 70 procent een lage score. Betrouwbaar maken van data is nog een ondergeschoven kindje binnen Finance," zegt Bilstra.
Het onderzoek haakt in op eerdere trendonderzoeken uit 2003, 2006 en 2008 van De Waal. Met dit onderzoek zet Finext, in samenwerking met De Waal, deze traditie voort. Naast inzicht in de actuele thema's die spelen rondom de financiële functie, zijn de trends ook in een perspectief van tien jaar geplaatst.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 File-sharing dataopslag het veiligst in Nederland
 HR-branche onvoldoende voorbereid op toenemende complexiteit
 Big data-technologie maakt real-time fraudebestrijding mogelijk
 De big data bottleneck
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10